Museu Etnologia beteraEl diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, va participar dissabte en la tercera i última visita guiada de 2015 als magatzems d’objectes i sales de restauració de Bétera del Museu Valencià d’Etnologia.

Com ja succeïra en les dues visites programades amb anterioritat, l’èxit de públic ha sigut una de les raons per a engegar un programa més ampli a partir de 2016. Segons ha anunciat Rius, l’objectiu és oferir un programa estable i periòdic d’obertura i visita a les sales de reserva, magatzems i restauració del Museu Valencià d’Etnologia.

De cara a l’any pròxim es programaran un total de huit visites guiades per a públic general i familiar. Aquestes visites es complementaran amb la possibilitat que grups d’estudiants i experts puguen visites de caràcter científic a aquests magatzems (visites a realitzar amb sol·licitud).

El programa pretén ensenyar allò que el museu no pot mostrar en l’espai de la seua exposició permanent, reconèixer el treball de conservació, recerca i restauració propi de tots els museus (aspecte poc conegut) i divulgar el gran patrimoni tèxtil, i material de la cultura tradicional valenciana.

Els conservadors i restauradors del Museu Valencià d’Etnologia mostraran els laboratoris de restauració i les Sales de Reserva, plenes de fascinants objectes carregats de significats, de records, de cultura.

En la visita es podrà conèixer els diferents pavellons d’objectes del museu: el pavelló de tèxtil que inclou la valuosa col·lecció de la cessió de la casa de disfresses valenciana Casa INSA, el pavelló d’utillatge domestique pertanyent a les famílies valencianes de principis del segle XX, l’utillatge agrícola i el gran pavelló carruatges i barques de vela llatina de l’Albufera.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment