Oci i Cultura

Museu Etnologia beteraEl diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, va participar dissabte en la tercera i última visita guiada de 2015 als magatzems d’objectes i sales de restauració de Bétera del Museu Valencià d’Etnologia.

Com ja succeïra en les dues visites programades amb anterioritat, l’èxit de públic ha sigut una de les raons per a engegar un programa més ampli a partir de 2016. Segons ha anunciat Rius, l’objectiu és oferir un programa estable i periòdic d’obertura i visita a les sales de reserva, magatzems i restauració del Museu Valencià d’Etnologia.

De cara a l’any pròxim es programaran un total de huit visites guiades per a públic general i familiar. Aquestes visites es complementaran amb la possibilitat que grups d’estudiants i experts puguen visites de caràcter científic a aquests magatzems (visites a realitzar amb sol·licitud).

El programa pretén ensenyar allò que el museu no pot mostrar en l’espai de la seua exposició permanent, reconèixer el treball de conservació, recerca i restauració propi de tots els museus (aspecte poc conegut) i divulgar el gran patrimoni tèxtil, i material de la cultura tradicional valenciana.

Els conservadors i restauradors del Museu Valencià d’Etnologia mostraran els laboratoris de restauració i les Sales de Reserva, plenes de fascinants objectes carregats de significats, de records, de cultura.

En la visita es podrà conèixer els diferents pavellons d’objectes del museu: el pavelló de tèxtil que inclou la valuosa col·lecció de la cessió de la casa de disfresses valenciana Casa INSA, el pavelló d’utillatge domestique pertanyent a les famílies valencianes de principis del segle XX, l’utillatge agrícola i el gran pavelló carruatges i barques de vela llatina de l’Albufera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment