Foto: Diputació de València

Foto: Diputació de València

“Volem que els ajuntaments siguen els primers en recolzar, formar i ajudar les dones davant de la violència de gènere”, ha manifestat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en el transcurs de la presentació de la campanya de prevenció i sensibilització amb el lema “Ho vaig a explicar perquè no estic sola”, que ha exposat hui amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere del pròxim dimecres.

El Saló de Reines de la Diputació ha acollit l’acte, d’una gran rellevància social i política, al qual han assistit  més de seixanta alcaldes de la província i es que la campanya té com a eix principal posar en marxa amb els ajuntaments els mecanismes necessaris per a la lluita i eradicació del flagell que suposa l’assassinat de dones a mà de les seues parelles o exparelles.

Durant la presentació, el president Jorge Rodríguez ha dit que volen que els ajuntaments siguen el primer aliat de les dones, perquè són la institució més pròxima i immediata per a la defensa i recolzament en la formació i la lluita contra la violència masclista.

Més formació i noves oficines d’atenció a les víctimes

Foto: Diputació de València

Foto: Diputació de València

La delegació d’Igualtat de la Diputació ha posat en marxa una sèrie de mesures amb l’objectiu d’eradicar la violència de gènere.

Entre aquestes accions formatives i preventives destaquen els estudis en els consistoris per a avaluar la seua situació i els recursos humans, materials i formatius en temes de violència de gènere. El resultat d’aquest diagnòstic es presentarà el pròxim 18 de desembre i es compartirà en la pàgina web creada per la Diputació per a orientar totes les dones en situació de maltractament.

També s’oferiran programes formatius al personal tècnic i polític dels ajuntaments de la província amb la finalitat d’identificar i detectar les conductes de violència masclista i conscienciar la societat de les causes que provoquen la desigualtat.

A més, es crearan unitats locals d’igualtat i oficines especialitzades en atenció a les víctimes de violència de gènere en coordinació amb la Conselleria de Justícia de la Generalitat, la Delegació del Govern i la Fiscalia.

En la mateixa línia, s’instituirà el Consell Provincial de la Dóna per a donar participació i canalitzar totes les iniciatives que els col·lectius i associacions de dones tinguen quant a polítiques d’igualtat i lluita contra la violència de gènere. També es faran campanyes de sensibilització i prevenció presents en vora 200 autobusos i diari digitals.  També s’ha repartit una bandera símbol contra la violència masclista a tots els ajuntaments de la província, així com 2.000 cartells i fullets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment