Notícies

mesa electoral 2Dissabte passat, 21 de novembre, l’Ajuntament de Bétera va celebrar un Ple Extraordinari per a realitzar el sorteig dels membres que conformaran les meses electorals per a les pròximes eleccions generals del 20 de desembre. Tal i com marca la Llei Electoral els veïns han sigut triats a l’atzar mitjançant el programa informàtic Conoce de l’Institut Nacional d’Estadística.

Bétera tindrà el pròxim 20 de desembre 26 taules electorals que estaran formades per un president o presidenta, dos vocals i dos suplents per cada un. Pel que en total 234 veïns elegits per sorteig rebran en els propers una notificació en mà en què se’ls comunicarà el lloc que ocuparen en la taula i la seua funció.

Per a poder formar part d’una mesa electoral cal tindre entre 18 i 70 anys i ser ciutadà espanyol resident en la població. El termini per a presentar al·legacions i eximir-se de l’obligació d’acudir al col·legi electoral és de set dies. Entre els eximents està patir determinades malalties, minusvalidesa, mares lactants, analfabetisme o tindre més de 65 anys, entre d’altres. Tots aquells que reben la notificació hauran de presentar-se el dia de les eleccions al col·legi electoral i finalment només hauran d’estar presents durant tota la jornada electoral un president i dos vocals.

A més dels veïns també treballaran quinze persones de l’Ajuntament de Bétera entre els quals es troben el secretari, els encarregats del padró municipal i dos treballadors a l’entrada del consistori per a consultes així com les brigades per eventualitats en cada un dels col·legis.

Perquè la jornada electoral transcorre sense incidents també hi són presents els apoderats, interventors i voluntaris de cada un dels partits polítics que concorren a les Eleccions Generals.

D’acord amb les dades del cens enviat per l’Institut Nacional d’Estadística, el nombre total d’electors en Bétera  per a estos comicis ascendix a 17.147.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment