Comunitat Valenciana
Ximo-puig-112-2

Foto: GVA

El Centre de Coordinació de les Emergències de la Comunitat Valenciana ha atès enguany un total d’1.114 trucades al telèfon 112CV relacionades amb la violència de gènere des de gener a setembre de 2015. El major nombre de trucades, 829, són de persones en situació de perill i l’agressor del qual disposa d’una ordre d’allunyament. La resta són 285 dones que disposen d’alarma i realitzen una trucada quan es veuen en situació de perill, ja siga per amenaça o agressió.
Com explica el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, “des del 112CV s’atén d’una forma protocolitzada aquest tipus de trucades que immediatament queden retingudes i es distribueixen a les agències o organismes que han d’actuar de forma immediata, ja siga policia, sanitaris, etc”.
La Generalitat, a través del 112CV, col·labora amb Creu Roja per a donar una resposta immediata i preferent a les dones víctimes de violència de gènere i treballa amb aquesta entitat per a millorar cada dia el procediment a través del com s’atén aquest tipus de trucades.
També amb l’Institut de la Dona i per la Igualtat de Gènere ha donat els primers passos per a establir un protocol conjunt en aquesta matèria. Segons han acordat José María Ángel i la directora de l’Institut Valencià de la Dona i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menzzugato, el 112CV facilitarà a l’institut la informació que necessite i requerisca referent a casos de violència de gènere a la Comunitat Valenciana.
També en aquesta matèria, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències recolza al grup de la policia local que promou mecanismes de suport i promoció en la prevenció d’aquest tipus de violència perquè participe en els fòrums i grups de treball de la Generalitat en aquesta matèria. “Es tracta de treballar de forma coordinada i conjunta des de diferents àmbits per a posar fi a aquest tipus de violència i, treballar i conscienciar, al seu torn, en la igualtat de sexes”, assenyala Ángel.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment