violencia betera 3Veïns i veïnes de Bétera, homes i dones de totes les edats, es van unir durant la vesprada d’ahir per condemnar fermament la violència contra la dones en el Dia Internacional contra la Violència Masclista, celebrat el 25 de novembre.

A les portes de l’Ajuntament de Bétera la regidora de Dona i Igualtat, Maite Bes, s’ha compromès a no deixar soles a les dones que pateixen “l’ajuntament al complet es compromet a treballar sense descans perquè les dones estiguen cada dia més protegides, disposen de més informació i es destinen més recursos”. L’edil ha volgut recordar també a les 48 dones assassinades per les seues parelles o exparelles en el que portem d’any i en la seua memòria s’han encès 48 ciris i s’han llegit els seus nom, algunes d’elles veïnes de localitats properes com Serra o Llíria.

Marisa Verdú, como a representant de l’associació Dones Progressistes, i Amaparo Sancho, presidenta de Tyrius, també han llegit manifestos en defensa de la dona i de la inversió en polítiques que incidisquen en la prevenció de la violència masclista.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha qualificat la violència masclista com “una pandèmia” basant-se en dades de l’organització Mundial de la Salut. “Cal revisar les estratègies contra la violència masclista perquè es veu ben clar que no estan funcionant -ha dit l’alcaldessa alt i fort- cal augmentar els recursos materials i jurídics per a eradicar la violència contra les dones, però sobretot cal incidir en el sector de la població en el que el repunt de la població és més preocupant: les adolescents. la educació en igualtad és l’element clau per revertir aquesta situació tan dramàtica”.

En acabar els parlaments tots els veïns concentrats han recorregut els carrers de Bétera al crit de “ni una més” amb el objectiu de fer visible este tipus de terrorisme que té com a objectiu dones de totes les edats i de totes les classes socials.

violencia betera 5 violencia betera 7 violencia betera 1 violencia betera 6

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment