Camp de Túria

25 aniversari camp de turia 2 jpgCoincidint amb el 25 aniversari de L’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, aquesta entitat ha convocat una jornada de reflexió i debat sobre la comarca. Aspectes com l’economia i l’ocupació seran l’eix central, però també els canvis que estem vivint.

Des de fa anys vivim un període de canvis econòmics, polítics i socials de gran complexitat, amb incerteses que la llarga crisi econòmica i financera ha aguditzat. Una crisi també política i de valors, de caràcter estructural, exponent d’un canvi d’època.

Un dels efectes més cridaners de la crisi ha sigut l’augment de la desocupació, la caiguda de les rendes i una major desigualtat i exclusió social. La reducció dràstica dels recursos econòmics ha provocat un deteriorament de les administracions públiques, i especialment dels ajuntaments, que són l’administració més pròxima al ciutadà. Açò ha comportat dèficits en la prestació dels serveis públics i retrocessos en els drets socials què qüestionen la capacitat de les administracions per a fer front a les demandes socials del present i els reptes de futur.

Una de les conseqüències de tots aquest canvis és l’exigència de major transparència i participació de la ciutadania en els àmbits de decisió política. Una revisió dels models de governança.

Economia comarcal vers una economia per al país

25 aniversari camp de turiaDes de l’institut afirmen que és important mirar cap al futur fent èmfasi en el fet que els ajuntaments són actors clau en la configuració i en l’aprofundiment de la democràcia. A més cal aprofundir en els projectes de cooperació entre municipis per aconseguir optimitzar recursos i millorar la vida dels ciutadans de la Comarca.

“Des de l’IdECO Camp de Túria considerem que és oportú reflexionar i debatre obertament sobre aquestes qüestions que han afectat i afecten els nostres municipis i que també han incidit en la situació actual del Camp de Túria. A més dels alcaldes i alcaldesses que intervindran en la taula redona, hem fet extensiva la invitació a regidors i altres càrrecs públics, l’associacionisme comarcal, l’escola, els professionals, en definitiva a tothom per a què participe”, afirmen.

La Jornada serà el 28 de novembre a l’edifici Multiús del Pla de l’Arc, a Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment