EditorialNotícies
Notícia plagiada de la nostra web

Notícia copiada de la nostra web

OPINIÓ – EDITORIAL 

L’edició digital del diari Las Provincias porta ja diverses setmanes fent seues les notícies de Betera.com. Ho copien tot: text i fotos. No tenen permís, no ens l’han demanat i no es reflecteix la font.

És un mitjà de comunicació gran, gran si el comparem amb la xicoteta redacció del nostre diari, però tot i això copien i peguen els nostres textos sense mirament. No busquen notícies, no contrasten la informació, no ens citen, no redacten, no fan entrevistes, no vénen a Bétera, no fan fotos… Només copien.

I per a més inri el periodista, redactor o cronista signa les notícies amb les seues inicials “A.T” al igual que les imatges que utilitza per il·lustrar la informació, les descarrega de la nostra web i les utilitza i cataloga com a propietat de LP (Las Provincias).

No entenem la manera de funcionar de l’edició digital de Las Provincias, no sabem com el seu redactor en cap no coneix ni comprova l’origen de la informació i les publicacions que es publiquen en la seua secció. Lamentem la seua forma de procedir i esperem que la seua crònica setmanal sobre l’actualitat de Bétera deixe de ser un plagi de les nostres notícies.

Som xicotets però no estúpids. Ens hem esforçat per tenir un bon nombre de lectors, per fer un bon periodisme local i de proximitat i no deixarem que el periòdic Las Provincias ens copie més.

Des de la nostra humil però honrada redacció els recomanem que contracten periodistes: llicenciats i no aficionats. Volem que rectifiquen i també volem que es disculpen.

Vos deixem un exemple: la nostra notícia i la seua. La nostra en valencià i la seua en castellà, esta vegada l’han hagut de traduir ja que ells no publiquen en la nostra llengua ni copiant. La foto també la vam fer nosaltres en una Fira del Comerç de Bétera.

– Notícia Betera.com: La renovada Associació de Comerciants de Bétera es posa les piles de cara al Nadal. 

– Notícia edició digital Las Provincias: Una asociación de comerciantes renovada prepara la Navidad. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment