Aljama betera 10L’Aljama de Bétera es supera any rere any. En aquesta ocasió “Temps en dansa” va ser el títol triat per donar nom a la VIII Mostra de Dansa que va reunir dissabte a la Casa de la Cultura a 430 persones que no van voler perdre’s aquesta cita anual que es consolida en la vida cultural de la localitat.

Una cita que els veïns de Bétera tenen amb la cultura popular però també amb la solidaritat ja que la recaptació de cada espectacle va directament a una entitat sense ànim de lucre que aquest any és la xiqueta Noelia i la fundació Stop Sanfilippo dedicada a treballar per a frenar esta malaltia, que forma part del conjunt de patologies anomenades rares.

Artísticament l’espectacle va tornar a sorprendre un any més al públic assistent i és que l’Aljama de Bétera li dóna una volta de rosca al món de les danses populars per anar més enllà, creant una dramatúrgia màgica com a fil conductor de l’espectacle que només pot ser idea d’un entès en la matèria com és l’actor i director de Bétera, Pep Ricart. Que a més a més aconsegueix integrar de manera fluida i natural les danses coreografiades per Inma López i la música de Toni Gimeno.

L’inici ja va deixar bocabadats al públic amb una escena fosca en la que poc a poc van anar apareixent tots els protagonistes, mentre en la pantalla es projectaven els noms de balladors i músics que formen part de “Temps en Dansa”. I tot això al ritme del Bolero de l’Alcúdia d’Enric Murillo interpretat per l’orquestra del centre artístic musical de Bétera.

Aljama betera 2 Aljama betera 4 Aljama betera 5 Aljama betera 3

Després va ser el torn de l’entrada dels músics que van tocar, i molt ben tocat, la coneguda Havanera del Mareny. A poc a poc es van anar succeint les escenes en les que vam poder veure els balladors més experimentats juntament amb els més joves que emocionaren per les seues danses però sobretot, per ser el futur de la cultura popular i tradicional de Bétera.

Aljama betera 11 Aljama betera 9 Aljama betera 8 Aljama betera 7

El sereno el vetlatori van ser moments especials, però el que de veritat va agradar al públic va ser l’última part de l’espectacle dedicat a les danses de Bétera i a les Festes de les Alfàbegues, escenes que van omplir de color, de gresca i de danses vertiginoses l’escenari.

Aljama betera 14 Aljama betera 15 Aljama betera 19 Aljama betera 17

Aquest any l’escenografia ha sigut el nostre poble. Les fotografies i vídeos antics de Bétera en blanc i negre contrastaven a la perfecció amb els ballarins de l’Aljama que representaven el present i el futur de les nostres tradicions.

El resultat, immillorable i el públic així ho va saber valorar amb el seu aplaudiment. Des de l’entitat es mostren satisfets amb el resultat després de tot el treball realitzat durant l’any: “per poder fer un espectacle com “Temps en dansa”, es necessita molt de treball, molta dedicació, molta passió i molt de sentiment per la nostra cultura i tradició, han segut moltíssimes hores de treball, d’assajos, de coordinació entre nosaltres. Un treball que hem disfrutat molt i que hem vist recompensat amb les felicitacions que estem rebent des de dissabte per la nit, on molta gent ens demana repetir l’espectacle, tot un orgull per a nosaltres”, afirma José Codina.

Aljama betera 10 Aljama betera 16 Aljama betera 13 Aljama betera 12

L’objectiu de l’Aljama és apropar el món de la cultura popular i tradicional al públic des de diferents besants i sens dubte, un any més, ho han aconseguit.

Aljama betera 20

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment