Opinió

marques betera tallatOPINIÓ

Vicent El Marqués, estàtua i veí de Bétera

Pocs dies per tornar a votar, pocs dies també perquè acabe una campanya electoral que va començar fa molts mesos, i mira per on,  jo pense ara que podria durar un poc més, ja que gràcies a l´exposició pública que han patit alguns candidats, lluny de les entrevistes amables dels mitjans que els aupen, hem pogut coneixer millor els missatges, intencions i perquè no dir-ho les seus contradiccions o bondats.

No vaig a caure en la teranyina de tornar a dir que les eleccions del 20D em queden lluny, encara que continue pensant-ho, vull matissar, qui realment em queda lluny són alguns candidats i els seus partits, molt lluny de les persones i dels valencians. Bé lluny o no, la meua convicció de que és precís votar el 20D és a hores d´ara inquebrantable, així que durant l´última setmana m´he dedicat a fer els deures com ciutadà que deu triar  (no crec en això, de votar al més guapo, ni votar per por, ni votar per modes…) he acudit a actes de partits diferents, he llegit tot allò que he pogut dels seus programes i estudis, he seguit debats, i poc a poc he anat despejant les incògnites. Tinc clar, molt clar que busque i en que pensaré el 20D quan vaja a votar:

Tin clar que votaré pensat en tot el que hem tingut que patir en els últims anys, en tot l´oblit que hem patit les persones, les que han quedat o hem  quedat sense faena, que són aturades de llarga duració, les milers de families que no tenen cap tipus d´ingres, que tenen greus problemes per sobreviure, ells són els vertaders exponents d´esta estafa que li han volgut donar el nom de crisis. Gent desnonada dels seus domicilis pels mateixos bancs que han sigut rescatats amb diners de tots, pels bancs que donen sous, sobresous, targetes opaques als seus directius. Gent que no te llum a sa casa perque no pot pagar la factura a eixes companyies que amb el consentiment del govern han pujat la tarifa. Gent amb fills en edat d´escolarització que els últims anys també ha patit la falta de beques per llibres i materials, per menjador… Gent inclús que ha tingut que patir una desesperant situació per rebre atenció sanitaria pel temps que feia que estaven a l´atur. Persones que han quedat en una greu situació d´exclusió social.

Vitat que votar pensant en això pareix normal? doncs ja vos dic jo que per alguns partits no ho és. Hi ha partits, que tiren la culpa de la seua situació precisament a estes mateixes persones, que no estan d´acord en que hi haja una Renda Garantida per evitar que cap persona quede exclosa, que diuen que qui no treballa, no té dret a res. Sí, fort, ho sé, però ho diu un partit politic que aspira a guanyar les eleccions, i que es ven com la regeneració i el canvi sensat. I no és que faça jo una lectura interessada d´açò, ho poden comprovar vostés mateix, i exemples pròxims hem tingut els últims dies.

Votaré pensat amb Ruth, Albert, Alex i tants dependents, que han tingut que lluitar tant per demanar algo que per dret els correspon, que no és altra cosa que poder viure amb dignitat. Com vaig llegir l´altre dia “son herois que no deurien haver sigut” persones que mai deurien haver patit la indeferència dels governants.

Votaré pensant amb Carles, Mireia, Pere i tants altres que han tingut que anar-se´n lluny, per poder acabar estudis, per poder investigar, per poder treballar, per poder tindre un futur que a casa seua se lis negava. Precisament votaré també pensant en ells, ja que em consta que han tingut dificultats per votar. I amb el desitg de que prompte estiguen altra volta ací, estudiant, treballant, tenint un present i un futur al seu poble. I votaré pensant que tots tinguen dret a l´educació, i que cap persona es quede per qüestions econòmiques sense la possibilitat de continuar els seus estudis i formació.

Votaré pensant, en les retallades en educació, sanitat, medi ambient, administració. En les retallades a les llibertats de les persones, en que no es retalle la nostra capacitat de decidir. També pensant que el masclisme mata i que es necessari un estat involucrat a tots els nivells per acabar en tots els sentits amb la violència masclista.

Votaré pensant, que segons qui governe tindrem un contracte únic que perjudicarà els drets dels treballadors, altra volta, que segons qui governe tindrem una pujada del IVA als productes bàsics, que segons qui governe continuarem suportant la pressió de la situació econòmica els de sempre. I açò no m´ho invente jo, podeu comprovar els programes electorals.

Precisament les persones hem sigut les oblidades, però les persones no hem d´oblidar la llarga llista de casos de corrupció, i de indecència que dia rerre dia hem anat coneguent, que han omplit fulles de diari i programes de televisió. i que han quedat minimitzats en quant a responsabilitats es refereix tantes vegades.

També votaré pensant en Valencià, perquè visc, estudie, estime, treballe en Valencià, encara que hi hagen partits que em vullguen negar la possibilitat. Pensant en el meu país, tantes voltes menyspreat, del que sols se’n recorden en eleccions per vindre a demanar-nos que els votem. Pensant que necessitem un finançament just, infraestructures, inversions i polítiques reials pel camp, industria, comerç i turisme, pensant que els valencians no volem ser més però tampoc menys que ningún altre territori.

Votaré pensant com deia el mestre Estellés “que hi haurà un moment que no podrem més i llavors ho podrem tot” i eixe moment ha aplegat. Pensant que la transformació que vam començar al mes de maig va a tindre continuitat, pensant en recuperar el somriure, eixe somriure que ens ha costat tant i que ara ja no volem perdre.

Ara ja, sols em falta trobar la candidatura que em represente. I que arribe el moment de votar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. Yo, sr Marques, me voy a permitir tambien decir en que pensare cuando vote, sin alcanzar, ya lo se, la exquisita brillantez, de la que Don Vicente hace gala, pero quiero hacerlo para que los seguidores de este maravilloso foro de opinion conozcan una mas.
  Cuando vaya a votar, y bien sabe dios que me cuesta mucho hacerlo, pensare en los miles de ciudadanos que, en tiempos muchos mas convulsos y dificiles que estos actuales, arriesgaron hacienda, prestigio, trabajo y vida para conseguir que el derecho de sufragio fuese una realidad, pensare en todas las ilusiones que tantos y tantas pusieron en poder ver que la democracia y la constitucion fuesen una realidad, pensare en todos y todas los que sufrieron la feroz represion del que mandaba tan solo por discrepar de sus mandatos, por eso votare, por eso les pido a todos los que no viveron esas situaciones, los afortunados y afortunadas que nacieron ya en la libertad que nunca, nunca, olviden a todos y todas los que entregaron tanto para que ellos tengan unos derechos, que por habituales quizas hayamos dejado de valorar en su justa medida.
  Y votare ilusion, esperanza, futuro, concordia, respeto, convivencia…, no votare ni miedo, ni rencor ni revancha, y creo, sinceramente que este pueblo maravilloso ya esta lo suficientemente maduro en cuestiones de democracia para saber que partido representa cada una de las cosas que yo votare o no votare.
  Porque no es excusa decir que las manzanas podridas, sean azules o rojas, se echan del cesto, la obligacion de un dirigente es que no se pudran, un agricultor no deja que se le contamine la cosecha y luego arrasa el campo, elimina lo podrido y vela porque el campo no se pudra, salvo si es el propio agricultor el que consiente la podredumbre.
  La legitimidad moral de los que consienten las indecentes prebendas, los lobbys, los eres, las componendas extrañas, los pactos contranatura, el apoyar blanco aqui, negor alli y rosa en otro lado, es cuanto menos, muy cuestionable, y si, han intentado quitar todo lo que suena a corrupto, pero veinte años tarde, y los que promulgaban o consentian esas situaciones han sido sancionados con la terrible pena de ocupar un puesto en un consejo de direccion, señores no nos tomen el pelo.
  Y, ante esto, ilusion señores, jovenes, maduros, mujeres, hombres … porque tenemos en nuestras manos el instrumento mas maravilloso que la democracia le da un ciudadano… EL DERECHO A ELEGIR Y A CAMBIAR LAS COSAS, con un arma colosal e incruenta, con NUESTRO VOTO.
  Yo, el 20D votare, y recordare a Sir Winston Churchill, cuando afirmo ” al final los pueblos tienen los gobernantes que se merecen”

  • Qué gozo leer opiniones como los de una Estatua y un Vampiro, sí, sí ,ya sé son fakes, . El márques realmente existió aunque no con un talante tan progresista como su fake, y el vampiro personaje ficticio que aparece en las novelas de Anne Rice. Siempre fue una criatura solitaria que al convertirse en vampiro evoluciona hacia un ser inestable, caprichoso y promiscuo. Eso dice la Wikipedia.
   Por tanto, mortales, el 20D, a votar.¿ O nó, También se puede ejercer el derecho de no querer participar en procesos no tan libres, manipulados, y organizados por los Estados.

   • Casi perfecta la definicion de la Wikipedia, criatura solitaria, si, pero por eleccion, ser inestable y caprichoso, si, dificil no serlo en vuestro mundo mortal, ahora lo de promiscuo te aseguro que no, ojala…
    feliz navidad Mamen

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment