Jorge Rodríguez y Bort visitan Ribarroja foto_Abulaila (4)

Foto: Diputació de València

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’ha desplaçat a Riba-roja de Túria per a firmar un conveni de cólaboració amb l’alcalde, Roberto Raga, per a la recuperació ambiental i paisatgística del barranc dels Moros i per a conéixer la senda d’accés al centre històric des del riu, que l’Ajuntament ha inclòs com a obra financerament sostenible en el nou pla d’inversions.

En aplegar al municipi, el president, Jorge Rodríguez, ha sigut rebut en l’Ajuntament per l’alcalde, Roberto Raga, uns quants regidors i tècnics de medi ambient i el diputat de Medi ambient, Josep Bort, que també ha participat en la visita.

Després de firmar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, el president de la Diputació i l’alcalde han firmat el conveni de cólaboració per a finançar la recuperació del barranc dels Moros. Segons l’acord subscrit, la Diputació aportarà 48.381 euros, quantitat que suposa el 80% del cost total de l’obra.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït la visita del president i la seua disposició per a treballar amb l’Ajuntament. «Riba-roja és un poble amb molta vida, perquè el riu i l’aigua han facilitat l’assentament de les civilitzacions al llarg de la història, des dels romans fins a l’actualitat, i és necessari posar en valor tot el nostre patrimoni valuós, un treball que no seria possible sense l’ajuda de la Diputació de València» —ha afirmat.

Més de 50.000 euros per al nou accés des del riu

Posteriorment, la comitiva s’ha desplaçat fins al camí del Mas del Comte, actualment un espai degradat la recuperació del qual l’Ajuntament ha sólicitat com a obra financerament sostenible en el pla d’ajudes de la Diputació. El nou accés des del riu fins al centre històric del municipi serà finançat íntegrament per la Diputació de València amb una inversió de 53.439 euros.

La visita a Riba-roja de Túria ha acabat en el castell, on el president i el diputat de Medi ambient han recorregut el Museu Visigot Pla de Nadal, instálat en la Sala Gòtica del castell, i també el betlem muntat amb motiu de les festes nadalenques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment