Notícies

pleno beteraPot donar la sensació que el nou equip de govern de Bétera (Compromís, Mas Camarena-CUBE, Asamblea Bétera i PSPV-PSOE) no ha fet massa coses durant estos set mesos però l’Alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany, asegura que estan “coneguent com funcionava l’antic equip de govern per poder canviar primer el de dins i començar a prendre mesures en les que s’estalvie en despeses innecessàries per a després començar a millorar aspectes del poble que afecten més directament els ciutadans”.

Un d’aquests aspectes que volen canviar és la forma i la quantitat de contractació de serveis jurídics a empreses externes que presten els seus serveis a l’Ajuntament de Bétera, “segons hem pogut calcular després de recopilar totes les factures, el PP va gastar 2,1 milions d’euros en la contractació de advocats externs en 9 anys (2007-2015) o el que és el mateix gastaven de dilluns a divendres 1.000 euros al dia en set despatxos d’advocats diferents”.

De fet, i segons les xifres que estudia el departament de contractació que dirigeix el regidor Jose Rodado, només durant l’última legislatura, el govern local liderat pel popular Germán Cotanda es van gastar 1,2 milions d’euros en judicis relacionats en gran part amb temes d’urbanisme.

Ara l’objectiu que s’ha marcat el govern local és traure a concurs públic la defensa jurídica del consistori per uns 90.000 euros a l’any “volem reduir al màxim aquesta despesa i per a això traslladar els temes a la justícia ha de ser l’últim recurs, primer volem mediar i arribar a un acord en els conflictes que vagen sorgint i, l’últim recurs, ha de ser anar a judici”, afirma Alemany.

Serveis jurídics propis

L’Ajuntament de Bétera té el seu propi servei jurídic que en aquests moments està format per cinc persones, un tècnic jurídic i 4 administratives). Segons afirma l’alcaldessa, “és un departament que té molta feina, un dels més saturats, però intentarem que els casos més xicotets els puga portar este servei directament”.

Des del consistori asseguren que en aquests moments s’estan enllestint les bases del concurs públic per a poder treure a licitació aquest servei a principis de 2016. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Estirando la noticia aparecida el Martes en otro medio como un chicle… puffff. Aburre. Qué el PP-Bétera, lo hizo mal esta claro, a los resultados electorales me remito, empatan con Compromis, Doblan al PSOE y a Camarena, triplican a Ciudadanos. Pero gracias a pactos no gobiernan.
    Si su gestión hubiese sido clara, transparente, y beneficiosa para la ciudadanía en general continuarían gobernando, Como no lo fue a la oposición a purgar y limpiar antes de volver a gobernar.

    • Xè, Mamen! Això de que el PP no governa gràcies a pactes no és cert. Seria al contrari, per a governar el PP, hauria d’haver fet pactes, perque no era el més votat. I, si no eres el més votat, has de fer pactes amb altres. Ah! I tampoc és cert que “gracias a pactos no gobiernan”. “No gobiernan” perque la majoria de la gent no vol que “gobiernen”. Això té un nom i és molt claret: democràcia.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment