Comunitat Valenciana
Gráfico: Europa Press

Gráfico: Europa Press

EP/Redacció. El PP és la força més votada a les eleccions generals d’aquest diumenge a la Comunitat Valenciana, en obtenir 11 diputats i el 31,29 per cent dels suports, mentre que Compromís-Podemos-És el Moment es queda a la segona posició amb 9 escons i el 25,08 per cent dels sufragis.

D’altra banda, el PSOE ha aconseguit 7 escons i el 19,85 per cent dels vots, mentre que Ciudadanos (C ‘s) s’ha quedat amb el 15,84 per cent dels sufragis i 5 escons. Unidad Popular-Izquierda Unida i UpyD no han obtingut representació.

Puja la participació a la Comunitat

En aquests comicis 2.680.979 ciutadans han votat a la Comunitat Valenciana o el que és el mateix 41.889 perosnes més que en les Eleccions Generals de 2011.

Compromís-Podemos com a segona força a la Comunitat

betera elecciones 15La fi del bipartidisme hegemònic plasmat en les eleccions generals del 20 de desembre ha tingut el seu reflex a la Comunitat Valenciana, el mapa queda configurat per quatre partits i col·loca a la confluència Compromís-Podem com a segona força més votada, per davant del PSOE.

El PP resisteix com a partit més votat en aquesta autonomia, on obté 11 diputats i 837.005 sufragis. Aquestes xifres, suposen una acusada caiguda respecte als comicis de fa quatre anys, quan va reunir més de la meitat dels vots emesos -1.390.233, el 53 per cent.

Per la seua banda, el PSOE, que el 2011 arribava a la segona posició amb 10 escons i gairebé 700.000 vots, s’ha quedat en aquesta ocasió amb 7 diputats i 530.497 suports, per darrere de Compromís-Podemos-És el Moment.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, reconeixia que no està “satisfet” amb aquest resultat, encara que entén que és “honorable” i que “ajudarà a que les coses canvien a Espanya”.

Els grans perjudicats d’aquesta cita electoral són Izquierda Unida, que amb un percentatge de vot del voltant del 4,17% es queda sense l’escó que va ocupar en la passada legislatura Ricardo Sixto, igual que UPyD (que baixa dels 146.000 vots de 2011 als 17.250) que perd el seient que va aconseguir fa quatre anys Toni Cantó (actualment número 2 per València en la llista de Ciudadanos).

15 nous diputats per València

Diputados VCLEls valencians han triat aquest diumenge als seus nous representants al Congrés dels Diputats, 32 parlamentaris dels quals cinc corresponen a la província de Castelló, 15 a València i 12 a Alacant.

En València els diputats del PP són Elena Bastidas, Belén Hoyo, Rubén Moreno, José María Chiquillo i Juan Vicente Pérez Aras; per Compromís-Podemos, Joan Baldoví, Ángela Ballester, Enric Bataller i Ruiz, Rosana Pastor (independiente) i Txema Guijarro; pel PSOE, Ana Botella Gómez, José Luis Ábalos i María Such  i per  C’s, Vicente Ten i Toni Cantó.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment