Comunitat Valenciana

señal-television-betera1El manifest de Enllaçats per la Llengua per a la reobertura de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i per la reciprocitat amb les televisions balear i catalana, IB3 i TV3, ha rebut ja el suport de 129 col·lectius –mitjans, entitats, sindicats, partits polítics i corporacions públiques– i té al darrere la signatura de més mig miler de persones, entre elles “personalitats importants del món cultural, polític i dels mitjans de tots els territoris de parla catalana”.

El col·lectiu, en un comunicat, ha anunciat per a Sant Jordi d’engauny accions descentralitzades en diferents ciutats “del domini lingüístic” per reclamar “la posada en marxa d’un espai de comunicació en català i la unitat d’acció en defensa i valorització de la llengua comuna”.

Enllaçats ha fet una valoració “positiva” de la campanya d’adhesions per a la reobertura de RTVV i per la reciprocitat de “els canals en la nostra llengua dins d’un espai audiovisual comú”.

La plataforma té previst ampliar el suport a esta reivindicació i poder començar una sèrie de reunions amb representants dels governs i institucions oficials de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Illes Balears, Catalunya, Aragó, Andorra i l’Alguer (Sardenya).

L’entitat considera que els canvis polítics del passat mes de maig “han d’ajudar a una percepció més favorable d’estes qüestions” i, en aquest sentit, s’ha proposat treballar durant tot aquest curs en la campanya ‘Per un espai de comunicació en català’ “a tot el territori i comptant amb la participació del màxim de professionals de la comunicació i responsables polítics per dur endavant aquest objectiu”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment