NotíciesOci i Cultura

hoguera-betera-2Com cada any per estes dates arriben els actes programats en honor a Sant Antoni Abad. Bétera també celebrarà aquesta festa amb pólvora, foc i animals, tal com mana la tradició. La tradicional foguera serà dissabte, 16 de gener, a les 00.00 hores però abans i després hi haurà molta pólvora a l’albereda de Bétera.

Segons el programa d’actes està previst que a les 19.00 hores l’associació Amics del Coet faça una exhibició dels diferents tipus de cordà. A les 20.00 hores serà el torn dels membres de Vol Lliure el qui ompliguen l’albereda de coets.

Per als Majorals de 2016 este serà el primer acte gran en el que ells i la pólvora siguen els protagonistes. Vicente Miret ens ha confirmat que al matí aniran a buscar la llenya de taronger, palets i mobles vells per fer una gran foguera.  Minuts després de que comence a cremar (00.30 hores)  els 21 majorals, vestits i ben equipats, disfrutaran i faran disfrutar al públic amb la prova dels coets en la qual es dispararan quilos i quilos de pólvora.

prova-coets-7Des de la colla de Majorals 2016 ens confirmen que ja s’ha presentat tota la documentació necessària i que tots els majorals tenen el carnet CRE necessari per a participar en l’acte, a més altres quatre festers s’han tret el carnet RG3 com a responsables de grup.

“Estem tots molt motivats i emocionats amb la festa de dissabte ja que és la primera en què ens vestirem per participar en un dels actes importants de pólvora que tenim durant aquest any. Ho tenim tot preparat i esperem que els veïns i veïnes acudisquen a disfrutar amb nosaltres “, explica Vicent Miret.

També el president dels Majorals 2016, Rafael Moreno, ha animat a tots els veïns a disfrutar amb ells del foc i la pólvora. Este mateix matí Rafael ultimava els detalls de l’organització dels actes en una reunió amb el consistori i les penyes participants, “Bétera és confeti i coets per això volem que isca tot bé”, ha puntualitzat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment