Falles

Albereda betera 1Els carrers de Bétera ja es van omplir el cap de setmana passat d’indumentària valenciana, música de xaranga i olor de pólvora cremada amb la primera presentació fallera de la temporada que va correspondre a la falla La Barraca. Aquest dissabte, 16 de gener, els protagonistes seran els setanta fallers de la nova comissió de la falla L’Albereda qui amablement ens han obert les portes del seu casal perquè puguem conèixer-los més a fons.

Sens dubte una de les protagonistes de la vesprada serà la dolça xiqueta, Wanda Gutiérrez, que es convertirà en Fallera Major Infantil amb l’objectiu de “representar el seu comissió com es mereix tractant de no defraudar a cap xiquet o xiqueta”, ens explica il·lusionada.

Wanda confessa que ha somiat moltes vegades amb este moment, “el instant més esperat és quan demà em posen la banda que m’acredita com a fallera major”.Esta xiqueta es confessa “amant de la pólvora” ja que li encanta llençar petards en falles, tot i que les lleis cada vegada dificulten més poder fer-ho, “però comprenem que la nostra seguretat està per damunt de tot”.

Albereda betera 2Lorena Rodrigo serà la Fallera Major de l’Albereda durant aquest exercici faller. Esta dona ja té molta experiència en aquest càrrec ja que l’any passat ja va ser la màxima representat de la desapareguda falla del Junqueral.

Tot i que ja ha viscut l’experiència espera amb ganes l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, “sempre m’emociona i em posa els pèls de punta poder oferir el meu ram de flors a la mareta”. A Lorena li encanta la indumentària valenciana encara que confessa que és la seua mare qui “li aconsella, vesteix i pentina” i la seua modista qui “sempre dissenya i cus tots els meus vestits”.

En aquesta visita al casal de la nova comissió també hem volgut conèixer i xarrar amb el seu president, Isaac Rodríguez. Aquest jove de 35 anys sempre ha estat vinculat a les falles de Bétera com a faller de La Barraca i com a membre de la Junta Local Fallera. Ara comença una nova etapa al capdavant d’aquesta nova comissió “sé que este càrrec comporta molta responsabilitat i encara més el primer any de vida de la comissió. És una falla xicoteta però farem el possible per passar-ho bé, la festa i les rialles no faltaran”, asegura.

Ofrena i cavalcada de disfrsses 

Albereda betera 3Hem volgut preguntar pels temes més polèmics dels actes fallers. Es mostra partidari que es canvie la ubicació de l’ofrena a l’Albereda ja que “seria més còmode tant per als fallers com per al públic que assisteix a veure l’acte”. Sobre la cavalcada de disfresses afirma que tant ell com els seus fallers s’han mostrat a favor de treure-la de la setmana fallera ja que opinen qu cal tindre un dia de descans per estar amb la gent de la comissió.

El somni d’Isaac és que “el dia 19, quan estiguem cremant el monument, les falleres majors estiguen contentes i hagen complert els seus somnis al costat de tots els membres d’aquesta nova comissió”, conclou.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment