foguera betera 2Bétera ha celebrat este cap de setmana la festivitat de Sant Antoni Abad amb un gran nombre d’actes que van tenir com a protagonista el foc i la pólvora. Dissabte al matí els majorals de 2016 van muntar una gran foguera de llenya, palets i mobles vells a l’Albereda de Bétera.

Durant la vesprada l’Associació Amics del Coet i la penya Vol Lliure van omplir el recinte tancat de foc amb una demostradición de les diferents modalitats de Cordà i Coetà.

Ja a la nit els bars de l’Albereda de Bétera s’omplien de gent esperant que arribés la mitjanit les Obreres de Bétera prengueren foc a la Foguera de Sant Antoni. El fred no va desanimar als veïns que van esperar pacientment fins que el Consorci de Bombers i Protecció Civil ho van tenir tot preparat perquè el foc de la foguera inundara l’Albereda i escalfara als assistents.

Majorals San Antoni Betera 1Minuts després arriba el moment més esperat de la jornada: la prova dels coets. Els majorals de 2016, perfectament equipats, preparaven les seues caixes i començava l’experiència. Els veïns amants de la polvora no van voler perdre’s aquest acte en el qual els festers van tirar 7.000 coets en menys d’una hora de foc.

El president dels majorals, Rafael Moreno, ens ha confirmat que “tot va eixir perfecte. No hi va haver cap incident de gravetat entre els majorals tot i que sí algun cremat lleu”.

Rafael ha mostrat el seu agraïment al públic que es va acostar a disfrutar amb ells de la nit, “era el nostre primer acte oficial amb pólvora i estàvem eufòrics”.

prova coets 2 prova coets 3 prova coets 1 prova coets 4

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment