Successos

fotonoticia_20160120102052_800EP. Agents de la Guàrdia Civil s’han intervingut 2.825 armes prohibides (825 defenses-llanternes i 2000 unitats de targetes de plàstic convertibles en navalles) en un magatzem situat al Polígon industrial de la localitat de Montcada, segons ha informat l’Institut Armat.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de desembre, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que a través d’una pàgina web s’estaven comercialitzant defenses-llanternes podent ser aquests objectes catalogats com a armes prohibides.

Així mateix, van comprovar que en una armeria de Melilla s’estaven comercialitzant targetes de plàstic que un cop manipulades esdevenen una navalla i van descobrir que les 825 defenses-llanternes eren importades a través d’una altra empresa.

Per tal motiu, els agents van enviar un informe a la Intervenció Central d’Armes i Explosius (ICAEN) per verificar la catalogació d’aquestes armes donant com a resultat de l’estudi efectuat que es tractarien d’armes prohibides a causa de les dimensions, material de construcció i forma anatòmica .

Aquestes defenses estan compostes de material metàl·lic, pel que el seu ús pot causar lesions greus o fins i tot la mort. Segons la normativa vigent aquest tipus d’armes ha de ser de material semirígid, de goma.

Pel que fa a les targetes-navalla destaca “la seva alta perillositat” a causa de la seva fàcil ocultació i mida reduïda. En aquesta actuació desenvolupada per la Intervenció d’Armes i Explosius de València han col·laborat la Intervenció d’Armes i Explosius de Saragossa i Melilla.

A més, s’han presentat dues denúncies a l’empresa responsable d’aquestes armes prohibides d’acord amb la L.O. 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana art, 36, 12 en concordança amb l’art. 4 i 156 apartat a del Reglament d’Armes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment