Notícies

Director_Gerente_FGV_y_Alcaldesa_Betera2

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Ángel García de la Bandera, i l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, han mantingut una reunió de treball per analitzar diferents qüestions relacionades amb el servei que presta Metrovalencia, al seu pas per este municipi.

Des de l’Ajuntament de Bétera s’ha traslladat una proposta a FGV per a millorar la freqüència de pas dels trens de la Línia 1 de Metrovalència per aquesta localitat. La petició s’estudiarà per part de l’empresa ferroviària i, segons ha exposat Ángel García de la Bandera, “es tindrà en compte de cara a les possibles modificacions de servei que es puguin plantejar al llarg de 2016”.

“Sabíem que la demanda de més freqüència de metres anava a ser una qüestió complicada d’aconseguir a curt termini, però des de FGV ens han explicat que s’està fent un estudi global de les necessitats dels usuaris i que es tindrà en compte la nostra petició” afirma l’alcaldessa.

metro beteraEl nostre municipi compta amb una estació: Bétera, i un baixador: Psiquiàtric. El 2015 estes dues parades de la Línia 1 de Metrovalència van registrar 356.496 viatgers.

Alemany també ha proposat la possibilitat de variar la zona tarifària en què està inclòs el municipi, “ja que una modificació, amb la consegüent reducció tarifària, afavoriria l’ús del metro per part dels veïns i d’altres poblacions properes”.

Davant d’aquest plantejament, García de la Bandera ha exposat que “la solució es pot establir un cop es constitueixi l’Agència de Mobilitat per part de la Generalitat, entitat que tindrà competències en aquest tipus de qüestions que plantegen els municipis per on passa la xarxa de Metrovalencia “.

Canvi de nom 

Al seu torn, la reunió ha servit per plantejar la possibilitat de canviar el nom de l’actual baixador de Psiquiàtric per un altre més d’acord a l’entorn actual de la parada, on hi ha el polígon industrial l’Horta Vella. “Han pres nota d’aquesta petició que ara registrarem també de manera formal. El canvi de nom es portarà a la pròxima junta i a priori ens han confirmat que no hi haurà problemes”, explica Cristina Alemany.

Rebaixa per a aturats, estudiants i jubilats

Finalment, en aquesta mateixa reunió els representants de Bétera han plantejat la necessitat de rebaixar el preu del bitllet a jubilats, estudiants i persones en situació d’atur.

Bétera se sumarà als convenis que ofereix FGV als municipis per promocionar el servei de metro entre la gent gran i estudiants, amb descomptes sobre les tarifes establertes.

“En el cas dels aturats ens han confirmat que és la Conselleria d’Inclusió Social la que està estudiant una solució global per facilitar la mobilitat de les persones sense feina”, ha explicat la primera edil.

Major accessibilitat

Des de l’Ajuntament de Bétera han confirmat que abans de l’estiu es duran a terme unes obres a l’estació per millorar l’accessibilitat de la mateixa, concretament es construirà una rampa des de l’andana fins al vagó perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir al metro sense dificultats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment