FallesNotícies

Carraixet 1Un dissabte més la Casa de la Cultura de Bétera reunirà veïns i veïnes del poble per disfrutar de la presentació de la Falla Carraixet que té una llarga història i que enguany, a més, està de anhorabuena ja que una de les dones de la seua comissió , Inés Plasencia, és Fallera Major de Bétera.

Jose Mª Ros i Ros és un exercici més el president de la comissió i ja van set consecutius. Betera.com li ha volgut preguntar per tots aquells temes “polèmics” que estan ara en boca dels fallers del municipi, temes als quals Jose Mª ens ha respost honestament i sense embuts. El president del Carraixet defensa el treball i la necessitat d’un organisme com és la Junta Local Fallera “aquesta entitat ha portat molts beneficis al nostre poble encara que hi ha gent que sembla que no ho vol veure. Perquè les falles de Bétera seguisquen evolucionant és necessària la seua funció ja que aconsegueixen organitzar-nos a tots, entre moltes altres coses”, explica.

Carraixet 3Seguidament parlant de la possibilitat de canviar la ubicació de l’Ofrena, el president afirma que “no és qüestió de desprestigiar a cap comissió, és qüestió d’evolucionar. Jo no dic que siga necessari el seu trasllat a l’Albereda, tot i que seria ideal, però sí que es poden estudiar altres ubicacions. Si montem un cadafal bonic podem convidar a participar altres associacions com les Ames de Casa o la dones del Càncer, i per què no també a altres falles de pobles veïns com Nàquera o Sant Antoni de Benaixeve”.

Jose Mª també es mostra a favor de canviar la cavalcada de les disfresses de dia, “la falla Carraixet va estar a favor de treure-la de la setmana fallera ja que així els fallers poden estar un dia descansant a casal”. Per a les Falles 2016 desitja que isca el sol perquè “tots disfrutem de la millor festa del món”, afirma.

Carraixet 4La senyoreta Laura Miralles Navarro es veurà demà convertida en la Fallera Major de la Falla Carraixet 2016. Ens explica que sempre ha volgut ser fallera i que, gràcies a la seua cosina que va ser fallera màxima representant infantil en 2007, es va apuntar a aquesta comissió i fins avui . Ens confessa que espera amb ànsies actes solemnes com la presentació de demà però també el lliurament de premis on està segura que ho passarà “molt bé”.

Laura se sent una veritable privilegiada de poder compartir regnat amb la seua íntima amiga Inés Plasencia, Fallera Major de Bétera 2016, amb la qual compartirà multitud d’actes fallers. Demà Laura lluirà un vestit nou cosit per Hijas de Carmen Esteve que espera que agrade.

Preguntada per si li agradaria canviar alguna cosa de la festa afirma que com el seu president “canviaria la ubicació de l’ofrena ja que en un altre lloc seria més lucidora i vistosa”. Per a la nova màxima representant del Carraixet “les falles són tradició i emoció” i agraeix als seus pares i la seua germana tot l’esforç perquè ella puga gaudir del regnat.

Carraixet 2Enguany la responsabilitat i l’honor de representar a la comissió infantil serà de Guillermo Herrero i Ana SantosGuillermo, un xiquet molt conegut en la seua falla, serà de nou President Infantil, “un privilegi que m’ha brindat la meua comissió i que vaig a aprofitar al màxim ja que és un somni complert repetir aquesta experiència per segona vegada”.

D’altra banda Ana Santos és un xiqueta de 14 anys “emocionada” per ser enguany la Fallera Major Infantil” i espera i desitja “estar a l’altura d’aquest càrrec”. Reconeix estar ja “prou nerviosa” de cara a l’important acte de demà per al que lluirà un nou vestit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment