NotíciesOci i Cultura

Margot 5Divendres l’Auditori de l’Eliana va presentar i prestrenar un recent documental protagonitzat per Antonio Campos, un veí de Bétera que a mitjans dels setanta va crear i va triomfar amb el personatge de “la Margot”, un transvestit que es convertia en Sara Montiel en les nits ocultes de la transició.

“La Margot, serio de día, coqueta de noche” ha sigut dirigit pel polifacètic Enrique Belloch i guionitzat pel periodista, Rafa Marí, dos amics íntims d’Antonio Campos. El documental, que comença a Bétera al poble de natal de “la Margot”, reflexiona sobre el moment sociopolític de la transició en què aquest grup d’amics va viure les nits més canalles allà pels anys 70.

A l’estrena a l’Eliana van acudir molts dels seus íntims amics de Bétera que van voler abrigar-lo en un dia tan especial per a ell. Antonio es va mostrar en tot moment agraït i emocionat per la iniciativa.

“El documental plasma la meua infantesa al poble, com jo era de xicotet, quan repartia butano i gel; els meus amics, les alfàbegues i les meues festes, perquè jo sempre he presumit de ser de Bétera i del meu poble allà on he anat. És un homenatge que normalment li fan a la gent quan es mor i a mi m’ho han fet en vida,  estic molt content i emocionat”, va declarar al nostre diari abans de la projecció del film.

margot“Ya viene la democracia a pasos agigantados podemos ver a todo un camionero de Bétera, Antonio Campos, haciendo de Sara Montiel”. Antonio Campos recorda amb afecte aquesta frase que el periodista Rafa Marí, hui íntim amic i productor del documental, va escriure a la Cartelera Túria després de la seua primera actuació, “jo me’n vaig anar de Bétera per estudiar perruqueria, no volia ser artista però quasi que em obligar a treballar i a ser la Margot…”, recorda entre rialles.

“La Margot és una dona valenciana, de llengua solta i amb molta sensualitat. La pel·lícula reflexiona sobre l’home, Antonio Campos, sobre la dona, la Margot, i també sobre una època, el temps en què les finestres de la llibertat començaven a obrir-se a València, les identitats i les perversions sexuals”, va explicar en la seua presentació.

La presentació oficial d’aquest documental serà dimecres que ve a l’Espai Cultura La Rambleta. Posteriorment Bétera també vol fer un homenatge a un dels seus veïns més coneguts i artistes que ha portat el nom del seu municipi per allà per on la vida l’ha portat.

Margot 1 Margot 2 Margot 3 Margot 6

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment