Falles

Gran via Est betera 2Els fallers i falleres de Gran Via de l’Est ompliran demà dissabte de color, música de xaranga i olor a póvora els carrers de Bétera. Com saben aquesta gran comissió celebra per separat les presentacions i demà serà el torn de que els adults exalten la seua Fallera Major.

Mª José Calabuig Navarro es convertirà demà en la Fallera Major de 2016, i veurà així complit un somni ja que és fallera des que va néixer i a més, tota la vida, de la comissió de l’Est. Per a aquesta ocasió tan especial lluirà un vestit nou del SXIX que ha sigut confeccionat per una modista de Bétera.

La que es convertirà demà en la màxima representant de la comissió de l’Est defensa convençuda que l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats es mantinga en la ubicació habitual ja que. segons ha explicat, “traslladar-la a l’Albereda és un canvi innecessari, incoherent i que no té trellat”.  Encara que la majoria de comissions han apostat per canviar de dia la cavalcada de disfresses, ella s’ha desmarcat afirmant que “si es treu de la setmana fallera ens quedarem un dia sense fer res”.

Temes polèmics a part, el que està clar és que demà serà el seu gran dia i no ha volgut deixar passar l’oportunitat de donar les gràcies a la seua comissió “per la confiança dipositada en mi i a la meua família per recolzar-me en aquesta nova aventura”.

Gran via Est beteraPer segon any consecutiu el president de la comissió de l’Est serà José Antonio Aparici Escrivà, més conegut al poble per Tonet. Afirma que la seua comissió espera amb ganes aquestes falles que es presenten “molt bones” ja que han canviat d’artiste faller per al monument gran que enguany serà obra de David Sánchez, “estem molt satisfets amb el que hem pogut veure fins ara”.

Tonet s’ha mostrat sincer i obert i ha valorat el paper de la Junta Local de Bétera, “ha aportat coses bones i alguna dolenta, però en cap moment inconvenients”, afirma. Igual que Mª José, Tonet pensa que l’Ofrena ha de quedar-se a l’Avinguda Constitució ja que és allí”on hi ha l’església”.

El president de l’Est espera amb ganes l’acte de demà i la setmana fallera en què “la festa està assegurada”, ens explica entre rialles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment