Oci i Cultura

Mercat 2 beteraEl mercat de producció local “De l’horta a la plaça” ha omplit aquest diumenge la Plaça de l’Ajuntament –tallada al trànsit com cada últim diumenge de mes– amb nombrosos productes vinculats a l’horta, des hortalisses, aliments ecològics i propostes agrícoles.

Un total de 80 parades s’han instal·lat davant del consistori des de les deu del matí per oferir a la ciutadania articles de tot tipus, entre els quals destaquen els productes d’índole agrícola. Així mateix, també es poden trobar estris de pesca, cosmètics naturals i llibres.

Entre els assistents al mercat, famílies amb xiquets i grups de joves, que han pogut conèixer de prop tot el relatiu a les hortes i els seus productes. A més, els més xicotets han pogut distreure dibuixant en una parada amb pintures.

Alguns dels venedors en els llocs, entre els quals es percebia bon ambient, han destacat els costums agrícoles que “s’estan perdent”. Així, en algunes parades es fomentava el lloguer de parcel·les de terra perquè la gent puga conrear els seus propis productes, així com la classes per aprendre a cultivar i que aquesta tècnica “no es perdi”.

Així mateix, els venedors han apuntat que la iniciativa del consistori és bona perquè “tot el que siga promocionar el cultiu ecològic, és una cosa que fa molta falta”, perquè “els agricultors no estan motivats”. “Que vegen que la gent sí que aposta per això i que puguem entre tots millorar l’horta”, ha destacat una de les venedores.

Mercat 4 betera Mercat 5 betera Mercat 3 betera Mercat 1 betera

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment