Notícies

L’Ajuntament de Bétera ja ha pagat els 100 euros de la primera fase del programa #Xarxallibres a tots els alumnes que van sol·licitar esta ajuda en el mes de gener. A tots, excepte a aquells que tenien algun deute amb el consistori, els casos s’estan intentant solucionar.

El pla afectava 2.033 alumnes de la localitat de Bétera dels quals es van presentar 1.665 sol·licituds que van ser concedides, “en total el 85% de la gent que ho podia haver demanat ho ha fet de manera que el pla ha estat molt efectiu a Bétera “, va explicar el regidor d’Educació, Fernando Cantarino, durant el ple municipal.

Les famílies de Bétera 189.675 euros en concepte d’ajudes de les quals van a càrrec de les arques municipals 52.660 euros, la resta de la quantitat han estat abonades per la Diputació i la Generalitat Valenciana.

“Ha sigut un treball ardu i cal felicitar els treballadors de l’ajuntament. No ha estat un treball d’aquesta regidoria sinó de totes. El dispositiu realitzat ha permès que les cues no fossis molt llargues, de fet el temps d’espera màxim ha estat d’entre 15 i 20 minuts en moments puntuals”, ha puntualitzat.

En estos moments s’estan estudiant i intentant negociar el pagament dels deutes que 175 famílies tenien amb l’ajuntament perquè també puguen rebre els diners de la subvenció més aviat possible.

Segona fase

Fernando Cantarino, que a més de regidor és professor, va confessar que la segona fase del programa (els altres 100 euros d’ajuda) “encara està en l’aire” ja que caldrà valorar que els llibres es retornen en bones condicions. “Caldrà treballar amb el personal administratiu dels centres. Qui va a valorar i com es va a fer? Es tracta de dues qüestions subjectives que caldrà explicar molt bé”, ha conclòs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment