Oci i Cultura
fotonoticia_20160208182803_800

Foto: Europa Press

Al voltant de 5.000 persones han visitat ja l’Església de Sant Nicolau de València per admirar la restauració dels seus frescs  i conèixer la que s’ha anomenat “la Capella Sixtina” valenciana.

El seu rector, Antonio Corbí, ha assenyalat que aquest dissabte, diumenge i dilluns calcula que entre 5.000 i 6.000 persones s’han acostat a contemplar les pintures. La seua opinió, les sensacions que han demostrat els visitants poden descriure amb una “triple a”: alegria, admiració i agraïment.

Després de tres anys de treball i l’ocupació de les tècniques més avançades, la parròquia de Sant Nicolau ha tret a la llum l’esplendor de les seues pintures, quasi 2.000 metres quadrats d’art que, han convertit aquest lloc en un “temple de la fe i la creativitat “.

Més de 41.000 hores de treball d’un centenar de professionals; 6.000 fulls de paper japonès per a la fixació de les pintures, 10.000 litres d’aigua destil·lada; 500 pinzells o 100 quilos de cotó són algunes de les xifres que revelen la magnitud d’aquesta restauració, “la més important realitzada fins ara a nivell internacional”, segons els seus impulsors.

El projecte ha estat coordinat per la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la col·laboració de la pròpia parròquia, i ha comptat amb el finançament de la Fundació Hortensia Herrero, que ha destinat 4,7 milions d’euros.

En total, s’han restaurat 1.904 metres quadrats de superfície pictòrica –en la Capella Sixtina van ser 800 metres quadrats. Al costat de les pintures de la nau (dissenyades per Antonio Palomino i realitzades entre 1694 i 1701 pel seu deixeble Dionís Vidal), a més, s’han restaurat les capelles, les façanes i els vitralls.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment