Medi AmbientNotícies

ecoparque-beteraTal com informa l’Ajuntament  l’Ecoparc de Bétera compta amb un punt SIGFITO en les seues instal·lacions. El punt Sigfito és un punt de recollida autoritzat de residus d’envasos i d’envasos de productes fitosanitaris i d’altres productes d’ús professional agrícola.

En octubre de 2015 des de la Regidoria de Medi Ambient, s’iniciaren els tràmits per sol·licitar este punt. Tot i que el nou Ecoparc tenia instal·lacions per a la ubicació d’este punt de recollida, quan s’inaugurà el punt no se situà.

La regidora de Medi Ambient, Neus Sánchez,  afirma que “des que el punt Sigfito no ha estat en funcionament, ha augmentat el nombre d’abocadors incontrolats d’envasos fitosanitaris, amb el conseqüent risc ambiental que suposa. Cal facilitar als llauradors estos punts de recollida per evitar problemes mediambientals”.

Els comerços encarregats de la venda d’estos productes estan obligats a tenir estos punts de recollida, però el servei horari que poden oferir els comerços no és mai igual al servei que pot oferir l’Ecoparc en quant a horaris, que obri també els diumenges.

etiquetado2Respecte a les normes d’utilització del punt Sigfito, cal recordar que:

a) Sols es recullen aquells amb el logo Sigfito.

b) Els envasos han de rentar-se 3 vegades i llançar-los sense tapó.

c) Cal separar els envasos fitosanitaris dels no.

d) Per dipositar els envasos cal la supervisió del controlador de l’Ecoparc, per tant, es demana una miqueta de paciència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment