EP. El Jutjat d’Instrucció Número 3 de Paterna ha condemnat a quatre mesos de presó ia quatre anys d’inhabilitació per a la tinença d’animals a un home que va matar a cops al seu gos amb una barra de ferro quan aquest va intentar saltar cap a una nena i després va tirar el cos de l’animal a un contenidor a Burjassot.

Els fets van passar la nit del passat 1 de febrer, quan l’acusat –ara condemnat per un delicte de maltractament animal– passejava pel carrer Marià Benlliure de Burjassot amb el seu gos. En un moment determinat, l’animal va saltar cap a una nena que allà es trobava, a la qual el gos no va causar cap tipus de dany, segons ha informat la Protectora d’Animals de Burjassot.

L’acusat, en observar la conducta del gos, va agafar una barra de ferro que hi havia als voltants i, amb ella, va colpejar l’animal al cap fins a causar-li la mort. Posteriorment, va llançar el seu cos al contenidor.

Un ciutadà que va observar els fets el va denunciar davant la unitat canina Urko, de la Policia Local de Burjassot, que va actuar ràpidament. L’acusat va reconèixer com certs els fets de la imputació durant el judici que es va celebrar el passat 9 de febrer.

La Protectora d’Animals de Burjassot, que es va presentar com a acusació popular en aquest cas, s’ha mostrat satisfeta amb la sentència, que consideren “exemplar” davant el primer cas de maltractament animal amb resultat de mort que es coneix a Burjassot, segons han indicat .

Així mateix, des de l’Ajuntament, l’alcalde Rafa García ha destacat que gràcies a la col·laboració ciutadana del veí que no va dubtar a denunciar davant la Policia, “s’ha fet justícia”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment