zona wifi beteraEn dos mesos Bétera tindrà set noves zones Wifi gratuïtes repartides per tot el terme municipal. Concretament el servei se situarà en els espais públics més concorreguts pels veïns i veïnes. La inversió costarà 20.000 euros.

El regidor del àrea d’informàtica, Salvador Beltrán, confirma que el servei està pensat per als joves per això “es realitzarà un exhaustiu control de la navegació permetent o denegant les pàgines web segons política de l’Ajuntament”.

A més per poder accedir es necessitarà validar el servei de forma individual mitjançant la configuració d’un usuari i contrasenya, “tot amb l’objectiu de protegir al màxim als usuaris de la  xarxa pública”.

“La velocitat estarà limitada perquè no es puga descarregar pel·lícules ni música, està pensat per a consultes i enviament de correus o WhatsApp. Hem comprat una màquina que es pot programar completament i el que tenim és que decidir l’ús. La proposta, que encara s’ha d’aprovar, és dos hores de consum màxim per usuari al dia”, explica el regidor.

Punts Wifi

mapa wifi beteraA l’edifici de l’Ajuntament s’instal·la un servidor Hotspot, on es centralitza l’alta de tots els usuaris del servei. Ací hi haurà el “tallafocs” que permetrà realitzar el filtrat de continguts de la navegació web prohibint l’accés a continguts pornogràfics o violents.

Des de la terrassa de l’Ajuntament es realitzen tres radioenllaços per comunicar els edificis del Poliesportiu, carrer Calvari, l’Albereda, edifici Nebot i edifici de la Policia Local. La urbanització Mas Camarena tindrà dos punts wifi i Torre en Conill tindrà un altre a la Plaça Belluga.

Un dels punts més importants serà el de la biblioteca municipal ja que permetrà als usuaris accedir a la xarxa des dels ordinadors de consulta i aules de formació. Els responsables de la biblioteca seran els encarregats de facilitar els tiquets pel qual els usuaris tindran fins a dues hores de navegació diària des dels PC.

Pla de modernització

La instal·lació dels nous punts Wifi s’emmarquen dins d’un pla de modernització de l’Ajuntament de Bétera  en el qual està previst expandir la nova App o retransmetre els plens via estreaming, “tot amb l’objectiu de millorar la comunicació de l’ajuntament amb els veïns”, tot amb l’objectiu de millorar la comunicació de l’ajuntament amb els veïns”, conclou Salvador Beltrán.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment