FallesNotícies

crida falleraLes Falles de València de 2016 s’han arrancat el seu programa festiu amb el tradicional acte de la Crida, en què la Fallera Major de València, Alicia Moreno, i, per primera vegada, també la Fallera Major Infantil, Sofia Soler, han convidat els fallers, a la resta dels valencians ia tots els visitants a “gaudir de la millor festa del món”.

En aquesta ocasió, tant l’espectacle audiovisual com els discursos de les màximes representants de les celebracions han llançat un missatge clar: la voluntat de les Falles d’aconseguir la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. Milers de persones han acudit aquest diumenge als voltants de les Torres de Serrans de València per assistir a aquesta cerimònia, amb la qual s’encén de la metxa de les festes de Sant Josep.

Un beterà entre els ambaixadors de les falles 

Enguany l’espectacle, dirigit per Manuel Coronat, s’ha dividit en tres parts amb un lema comú: la recuperació de l’origen de la festa de les Falles.

crida valencia 2Un dels moments més emotius s’ha produït amb la projecció del cartell de les falles 2016 en mans de tots els valencians que per motius laborals, familiars o professionals, viuen les falles fora de la nostra ciutat.

Es tracta d’una figura creada per la Junta Central Fallera anomenada “ambaixador de les falles” per a aquells valencians i fallers que viuen fora de València i entre els quals trobem a Yelko Rodríguez membre de la Junta Local Fallera de Bétera i faller de la Gran Via del Sud que actualment treballa i viu a cavall entre Alemanya i el Brasil.

Yelko és un dels 60 ambaixadors que viuen fora, “ens van demanar que ens férem un selfie amb el cartell de falles a un dels monuments més famosos de la ciutat on vivim i jo m’ho vaig fer a Río de Janeiro davant del famós Cristo Redentor”. Just aquesta imatge és la que es va projectar ahir a les Torres de Serrans per a sorpresa dels fallers de Bétera que estaven allí i dels que estaven disfrutant de la Crida a casa a través de TVE.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment