Falles

cabalgata 1Bétera va celebrar la Cavalcada Fallera per primera vegada fora de la setmana fallera com fan molts dels municipis de la província. Concretament la Junta Local va proposar  el dissabte dia 5 de març com el dia ideal per a celebrar aquesta divertida festa que va recorrer els carrers del municipi.

Dit i fet. Amb el dia canviat les falles es van afanyar per tenir a punt les disfresses abans del previst. Algunes de les comissions van optar per portar vestits i caracteritzacions d’acord amb la temàtica dels seus monuments fallers. Així per exemple vam poder veure els fallers de la comissió Gran Via del Sud vestits com una veritable cort del faraó: déus egipcis, faraons, deesses del Nil i una infinitat de túniques blanques i daurades van omplir els carrers de Bétera.

La falla de l’Albereda van optar per recrear una història ben coneguda per tots: “Alícia al país de les Meravelles”. Així vam veure a Alícia, la Reina de Cors amb els seus soldats, al Sombrerero loco, el  conill blanc, el gat Cheshire i fins i tot, el pardal Dodo.

cabalgata 2La comissió de la Barraca va recrear tot tipus d’éssers fantàstics que habiten imaginaris i màgics boscos. Els fallers del Carraixet van optar per convertir-se en cabareteres i gansters dels anys 20; i els fallers de l’Est, inspirats en el seu monument gran dedicat a la cultura oriental, van vestir com autèntiques geishes.

Colorit, diversió, música, rialles i ball. La cavalcada celebrada dissabte a la vesprada a Bétera es va convertir en una festa ambulant que va recórrer nombrosos carrers de la localitat. Cap faller es va voler perdre aquesta cercavila portant les disfresses més originals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment