Notícies

El ple del mes de març celebrat el dimarts 8 de març començava amb la lectura d’un manifest per commemorar el Dia de la Dona Treballadora. 

La regidora de la Dona, Maite Bes, va manifestar el compromís real de l’Ajuntament de Bétera amb la igualtat real de la dona, “encara queda camí per recórrer fins a aconseguir la igualtat plena, que no s’aconseguirà fins que no es garantisca en tots els àmbits: igualtat d’oportunitats, accés al mercat laboral, remuneració salarial, en l’ocupabilitat, la maternitat i defensant la coresponsabilitat en l’atenció dels fills i la gent major”.

En dos dels punts del dia es van aprovar dos extrajudicials de crèdit amb l’objectiu de pagar factures endarrerides de 2015: el primer per valor de 76.000 euros i el segon de 14.000 euros.

pleno betera 1Compromís, que sempre ha votat en contra els extrajudicials des de l’oposició, justificava la necessitat d’aprovar-los, “és un procediment que implica que es paguen factures en l’any diferent al que es va fer la despesa ja que no hi havia crèdit suficient, per la qual cosa no hi ha un altre procediment i, evidentment, si no pagarem estaríem fent requeriment il·lícit”. Les factures endarrerides corresponen majoritàriament a la contractació de serveis jurídics per part de l’anterior govern municipal.

D’altra banda el departament de serveis socials aprovava de manera provisional un nou reglament per a l’Escola d’Estiu municipal. La principal novetat és que s’obri la possibilitat que acudisquen fills de pares que treballen a Bétera o xiquets que són escolaritzats durant el curs al nostre municipi però empadronats a un altre municipi.

Mocions

Ahir es van aprovar cinc mocions per unanimitat de tots els grup polítics. Contra la corrupció política, a favor del rescat de la concessió de l’AP7 i una altra en suport als malalts de fibromiàlgia. En la quarta moció es retirava el títol d’alcalde honorari atorgat a Francisco Franco, complint així la llei de memòria històrica.

En darrer lloc es va aprovar una moció en què la corporació va proposar crear i posar en marxa un Pla Municipal d’Igualtat en el qual s’atenguen totes les necessitats de les dones de Bétera amb accions concretes i dotat de pressupost.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment