FallesNotícies

Ines web 1Inés Plasencia, Fallera Major de Bétera 2016, ja ho té tot preparat perquè comence la setmana fallera: vestits, sabates, vitamines i moltes, moltes ganes de viure l’experiència. A partir d’ara, i fins a la matinada del 19 de març, no pensa perdre’s res, vol disfrutar al màxim de cada acte i cada moment,  sap que van a ser uns dies especials que no oblidarà mai.

Pregunta: En uns dies seràs protagonista de les Falles de 2016, com estàs vivint aquests dies previs de preparatius?

Resposta: Per a nosaltres ja ha començat el compte enrere, els actes passen volant i els estem disfrutant juntes al màxim!

P: Ja tens tota la indumentària preparada per a cada acte?

R: Sí, per descomptat, ho tinc tot organitzat, el dia de la Crida portaré el meu primer vestit oficial de valenciana, una seda verd a primavera de Vives i Marí, però en aquest cas amb un cos de màniga llarga del segle XVIII que m’he fet a joc. La resta d’actes aniré alternant amb els vestits de valenciana i cossos que tinc, i està clar que algun es quedarà a la perxa perquè tinc més vestits que actes en falles!

P: Quin acte estàs desitjant viure?

R: De moment l’acte més esperat per mi és la Crida, i si vos sóc sincera és pensar en este dia i els nervis envaeixen el meu cos! El més emocionant per a nosaltres dos jo crec que serà l’Ofrena de València, ja que és un acte que com a Falleres Majors del nostre poble tenim el privilegi de poder viure. Ha de ser molt emocionant poder-li entregar el nostre ram a la Mare de Déu dels Desamparats i apreciar el magnífic mantell que formem entre tots els fallers.

P: Com estàs vivint l’experiència al costat de Paula, Fallera Major Infantil?

R: És una experiència única i irrepetible i és per això que ho estem vivint al màxim! Hi ha molt bona relació entre la Paula i jo, així com amb Pepe i Justo, el nostre president i vicepresident, he de confessar que ens tracten com a unes reines i ens fan sentir molt a gust sempre, ens ho consenteixen tot! Paula és dolça i simpàtica i al mateix temps vergonyosa, és un amor de xiqueta.

Ines web 3P: L’any passat va ploure i això va dificultar un poquet els actes, esteu preocupades per l’oratge?

R: L’oratge és una cosa molt important per a una festa com són les Falles, i és cert que si no acompanya provoca que els actes hagen de ser anul·lats o modificats a última hora, però bé, fa 10 anys quan vaig ser Fallera Major de la meua comissió, la Falla Carraixet, també va ploure i l’ofrena vam haver de realitzar-la el dia 19. Tot i això jo tinc un gran record d’aquest any i ni l’oratge ni ningú va impedir que disfrutara al màxim del meu regnat, així que enguany passarà el mateix! Encara que clar està que si hi ha solet millor que millor…

P: La convivència entre veïns i fallers és important, creus que se pot passar bé sense molestar massa als veïns?

R: Al meu entendre, hi ha d’haver una bona convivència i relació entre veïns i fallers, ja que d’aquesta manera tots disfrutem més i estem més a gust. Com a fallers hem de respectar als veïns en la mesura del possible i viceversa, és una tasca que ens incumbeix a tots.

P: Com valoreu el treball de la Junta Local Fallera?

R: L’entitat fa durant tot l’exercici faller de manera desinteressada una gran tasca, el qual en moltes ocasions no és reconegut. Per a mi la Junta Local és necessària i imprescindible ja que és el nexe d’unió entre totes les comissions del poble i els membres que formen aquesta junta sempre treballen amb la intenció de millorar les nostres festes.

Gràcies a la JLF ha la figura de la Fallera Major del municipi i Bétera es dóna a conèixer allà on la seua presència és requerida. També, gràcies a la JLF, els màxims representants de totes les falles poden arribar a conèixer-se millor i tenir una bona relació a través de jornades de convivència que es realitzen al llarg de l’any.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment