Falles

Jose Maria JLFJose Maria Asensi, més conegut al món faller com Pepe, és des de maig de 2014, President i per tant cap visible i màxim responsable de la Junta Local Fallera de Bétera, un càrrec que requereix molt de temps i dedicació sobretot quan s’acosten les falles i els actes es multipliquen.  “Crec que des de finals de setembre m’he vestit de faller quasi tots els caps de setmana, però és una cosa que m’agrada i ho faig amb molt de gust”, afirma el president de la JLF. Com no podia ser d’altra manera BETERA.COM ha volgut xarrar amb Jose Maria per conèixer de prop com van a ser les Falles de Bétera 2016.

Pregunta: Tot preparat per a les Falles de 2016?

Resposta: Sí, ja està tot preparat, tot està organitzat per a  tots pugam disfrutar al màxim de les Falles 2016 al nostre municipi.

P: Hi ha enguany algun canvi o novetat important?

R: La principal novetat respecte a l’any passat és el canvi de la Cavalcada de disfresses, la qual a petició de diverses comissions falleres, hem avançat i celebrat fora de la setmana fallera. D’aquesta manera este dia l’aprofitarem perquè les Falleres Majors de Bétera junt amb la Junta Local Fallera visiten els monuments de les cinc comissions. Altre canvi és que enguany l’Exposició del Ninot ha estat oberta durant dos setmanes.

P: Hi ha certa polèmica amb la ubicació de l’Ofrena i la possibilitat de canviar-la, no és així?

R: Actualment hi ha diverses comissions que els agradaria modificar l’Ofrena, però des de Junta Local fa uns anys vam decidir abstenir-nos de la polèmica que causa la ubicació  i apostarem per que es decidisca en les reunions amb tots els presidents de les comissions.

P: La JLF és un ens totalment democràtic ja que totes les decisions es voten, no és així?

R: Sí, actualment la JLF la formem tres persones de cada comissió més el president, i cadascun dels delegats tenen el seu propi vot per a tots els canvis i novetats que es realitzen, però a més els temes que considerem més delicats demanem l’opinió totes les comissions, per intentar ser el més democràtics possible.

P: Com és la relació amb els nous responsables de la Regidoria de Festes?

R: Molt bona, des del primer moment ens han donat suport en totes les decisions que hem pres i sempre ens han intentat ajudar en tot el possible.

P: Què t’agradaria canviar o renovar però és difícil?

R: M’agradaria que Bétera tinguera un museu faller, on poder visitar tots els “Ninots indultats” que guanyen tots els anys, però és un poquet difícil perquè actualment no hi ha una infraestructura per fer un museu faller permanent a Bétera.

P: Què et dóna més mal de cap de les Falles de 2016?

R: El que més em preocupa és l’oratge que pot fer durant la setmana fallera, ja que és una cosa que no podem controlar, perquè els actes els tenim molt ben organitzats i espere que siguen del gust de tots, tant dels fallers com de les persones que assisteixen a veure els actes.

expo ninot betera 13P: Com estàs vivint els actes al costat de les noves Falleres Majors de Bétera?

R: Molt bé, són dos persones que conec des de fa anys, i encara que entre elles no es conegueren hem creat una gran relació entre els quatre.

P: Com són Inés i Paula?

R: Paula és una xiqueta tímida, que li encanten tots els aspectes de les falles i participa a tots, sobretot en els balls regionals. Inés és una persona alegre i sincera, amant de les falles, una persona que et pots trobar en qualsevol acte de falles, ja siga de la JLF o des de la comissió, sempre està al peu del canó i disposada a ajudar.

P: Ser president de la JLF requereix molta dedicació i temps?

R: Sí, cal tindre molta disponibilitat, sobretot els caps de setmana, que és quan més actes tenim, ja siga pels que organitzem nosaltres o pels que ens conviden a altres pobles. Però no tot és acudir a actes, ja que tinc moltes reunions, i més aquestes últimes setmanes per preparar els actes.

P: A més també eres Majoral, d’on treus el temps per a tot?

P: Doncs la veritat és que hi ha de vegades que les juntes em coincideixen amb les reunions de JLF, però intente anar a tot. Ser Majoral és una cosa que sempre he volgut, però no m’esperava ser-ho enguany. Estava apuntat per a l’any 2019, però quan el barracó es va quedar sense obrir alguns de la meua colla es van animar i la veritat, en veure la il·lusió de tots em vaig animar a ser jo també.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment