Falles

Raquel okiPer a Raquel Puig aquestes seran les primeres falles com a regidora de Festes de l’Ajuntament de Bétera. Sens dubte tot un repte per al qual treballa dia a dia juntament amb la Junta Local Fallera i les cinc comissions de Bétera. Raquel sap perfectament que el paper del seu departament és facilitar l’organització i la seguretat per tal que siguen uns dies tranquils i sense incidents en què els protagonistes siguen els fallers i falleres de Bétera, la pólvora, el foc i la festa

Pregunta: Són les teues primeres falles com a regidora de Festes, com està funcionant l’organització de tots els actes?

Resposta: Sí, són les meues primeres falles com a Regidora de Festes i l’organització dels actes cada dia funciona millor. Els primers dies em faltava pulir alguns detalls però com la comunicació és fonamental en aquest equip de govern (regidoria), cada dia els actes estan més arredonits i van sobre rodes.

P: Bétera és una localitat molt fallera, no és així? 

R: Hi ha falles a Bétera que estan a no-res de celebrar el seu 50 aniversari. Com a poble valencià és, per tant, un poble de tradició fallera.

P: Treballeu aquests dies des del vostre departament braç a braç amb la Junta Local Fallera?

R: Estem treballant braç a braç des del primer dia, però no sols amb la JLF sinò també amb les directives de les 5 falles del poble. La coordinació i la comunicació són indispensables en l’organització de qualsevol esdeveniment.

P: Quins aspectes són els més complicats d’organitzar?

R: Existixen molts aspectes: la seguretat, els talls de carrers, compatibilitzar el descans dels veïns amb la festa, els aspectes econòmics. Són prou els factors a tenir en compte, però amb una bona comunicació, amb voluntat i amb un bon suport dels companys de l’equip de govern i, sobretot, el treball de la Policia i de Protecció Civil, tot és molt més fácil.

P: Un dels vostres objectius entenc que serà que siguen unes falles segures i sense incidents?

R: Has entés perfectament. És imprescindible la seguretat perquè les festes evolucionen amb la major normalitat possible.

P: Com valores el treball de la Junta Local Fallera? 

R: El treball de la JLF és fonamental. La JLF no sols és l’encarregada de coordinar tots els actes des de l’entrega de premis fins l’ofrena o l’exposició del ninot, sino d’organitzar i valorar les necessitats de tots i totes les falleres, però ho fan amb  molta dedicació.

P: Què opines com a responsable de festes del fet que algunes comissions vulguen canviar l’ofrena d’emplaçament?

R: La meua opinió no és rellevant en esta situació. És un diàleg i un acord de les diferents comissions falleres i, a més, en tractar-se d’un acte religós considere que l’opinió del rector de l’església dels Desamparats no pot faltar.

P: La regidoria pensa introduir alguna novetat en la setmana fallera?

R: La regidoria ha compartit idees novedoses amb els representants de la JLF, però per ara és un esborrany, propostes per desenvolupar i per debatre amb la JLF i les diferents comissions. Tot allò novedós que vulga introduir-se haurà de consensuar-se per totes les parts implicades en la festa fallera. Les decisions no les prendre mai des de la Regidoria de manera unilateral.

P: Què es pot fer per compatibilitzar la festa fallera amb el descans dels veïns?

R: Potser siga el tema més complicat en l’organització de qualsevol esdeveniment festius, però crec que el més important és que hi haja respecte, civisme i bona educació per les dos parts, però sobretot per part dels fallers i falleres.

P: Des de fa tres anys Bétera té Falleres Majors, quin creus que ha de ser el seu paper? 

R: Representar al màxim a la dona valenciana i a les falles del poble.

P: Què desitges a Inés i Paula per aquests dies?

R: Que gaudisquen al cent per cent de cadascun dels actes com a màximes representants del món faller del poble d’este any, que ens trasmeten sempre eixa alegria i somriure a tots els veïns i veïnes, que compartisquen eixe saber estar amb totes i cadascuna de les comissions falleres del poble.

P: Com vas a viure com a regidora aquestes falles?

R: Totalment diferent a com les he disfrutat fins ara, les viure intensament, contenta i amb il·lusió

P: Convides a tota la ciutadania a participar en les festes falleres?

R: Per descomptat que sí, la festa fallera és una festa de carrer i en el meu nom i en el nom de la JLF i la resta de comissions, invitem a tot el veïnat a gaudir de les festes i desconnectar per uns dies de la rutina. Vos esperem a tots i totes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment