Camp de Túria

foto bendici+¦n aguasLes festes de Sant Vicent Ferrer a Llíria han viscut hui la seua jornada central amb la popular rogativa. Milers de persones han participat en la romeria que conduïx fins a l’ermita dedicada al sant, en record del miracle que segons conta la tradició va realitzar l’any 1410.

Amb motiu del 75 aniversari de la benedicció i adquisició per part de la confraria de la seua imatge processional de Sant Vicent, esta ha sigut la que ha pelegrinat fins al parc natural que acull el temple.

El multitudinari acte festiu ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Manolo Civera i els regidors de la Corporació, així com els clavaris i majorals i representants de la Confraria de Sant Vicent Ferrer de Llíria.

Després de l’esmorzar, s’ha celebrat el final de la novena i una missa amb sermó en valencià, per donar pas a continuació a la tradicional benedicció de les aigües de la font, que va fer rebrotar el sant i junt amb l’olivera on va predicar en la seua visita a Llíria fa més de 600 anys.

Els participants han retornat després al nucli urbà fins a l’església de l’Assumpció. En esta tornada, s’ha produït un dels moments més emotius de la romeria amb la trobada de les imatges dels dos patrons de la ciutat, Sant Vicent i Sant Miquel, al barri del Pla de l’Arc.

Per motiu de la pluja que ha caigut a última hora del matí, s’ha hagut de suspendre el concert del grup Bajoqueta Rock previst a la plaça Major com a fi de festa en el dia gran de les festes vicentines, encara que el programa d’actes continuarà al llarg de tota la setmana fins a diumenge que ve.

Ací moltes més notícies de les localitats del Camp de Túria: www.camp-de-turia.es 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment