Notícies

republicanos betera 1Ahir el Saló de Plens del Castell de Bétera estava de gom a gom. I és que la primera moció presentada i assumida per tota la corporació retia homenatge a 25 republicans i veïns de Bétera que van ser assassinats durant la dictadura franquista.

Per això asseguts a les butaques vam poder veure els fills de dos dels afusellats, el Purísimo i Serrutx, que a la vegada van estar acompanyats pels seus fills i néts que no es van voler perdre aquest moment de reconeixement tan important per a les seus families.

Geli Romero i Victòria Cremades, nebodes de Sebastián i Juan Salavert;  Trini i Josep, nebots del “Catano”, Carmensin la de Berto, la neta de Ventura Picher, “Bitxito” i molts altres van estar presents en aquest ple que retia homenatge als seus avantpassats. Molts altres dels descendents no van poder estar però, dies abans a través de les xarxes socials, molts d’ells van voler mostrar el seu agraïment a l’Ajuntament de Bétera per la moció.

republicanos betera 3Va ser un moment emocionant. El secretari va llegir el text de la moció i després un a un va anar llegint el nom i malnom dels afusellats, el lloc on se’ls va assassinar, la data, la professió i el seu estat civil.

Quan el secretari va tancar la llista d’aquests 25 homes assassinats entre 1939 i 1943, dos d’ells morts al camp de concentració de Mauthausen (Alemanya), els assistents aplaudieren de manera espontània, un gran aplaudiment que es va barrejar amb les llàgrimes d’emoció i abraçades.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment