pleno estado municipio betera

Serà com el debat sobre l’estat de la nació però en clau local. Així ho va anunciar i va explicar la regidora de Compromís, Daría Terrádez, durant el ple celebrat dimarts passat a Bétera.

La iniciativa forma part d’una nova Ordenança de Participació Ciutadana que va ser aprovada de manera provisional i que ara s’exposarà al públic durant 30 dies perquè oposició, formacions polítiques sense representació al consistori, associacions de veïns i ciutadans en general puguin presentar les seves aportacions , propostes i reclamacions per millorar el text.

L’objectiu de la nova ordenança és “facilitar la informació municipal, promoure la participació de la ciutadania i les associacions, i el més important, convertir la participació política en una activitat quotidiana”, va explicar Daría Terrádez.

Pleno anual 

Segons va avançar, hi haurà un ple sobre l’estat del municipi que serà de caràcter anual, llevat dels anys d’eleccions municipals. L’alcaldessa exposarà la situació en què es troba Bétera i després hi haurà una ronda amb intervencions dels portaveus de l’oposició i rèplica del govern municipal. Els ciutadans o associacions que vulguin participar podran registrar les seves preguntes i se’ls donarà la paraula al ple.Una Ordenanza de Participación “sin participación”.

La portaveu del PP, Elia Verdevío, va criticar durament al govern municipal per no haver comptat amb els partits de l’oposició per redactar el text base de l’ordenaza. Segons la seua opinió és un incongruència que “en una ordenança on es vol fomentar la participació no s’hagi fet un procés participatiu per a la seua elaboració”. Verdevío ha insistit que ha trobat a faltar “la representació tant dels grups polítics de l’oposició com de les associacions de veïns per entaular un diàleg sobre un text tan important”.

L’edil de Compromís ha insistit que aquesta iniciativa “forma part d’un camí ideològic que té aquest equip de govern” i ha afegit que durant aquests 30 dies d’exposició pública “és el moment oportú per donar veu a tots i presentar tot tipus d’al·legacions”. Terrádez es va mostrar totalment “oberta a discutir ja que al ser un projecte es pot variar i es pot modificar”.

Vos deixem el vídeo resum del debat que va generar l’aprovació provisional de l’Ordenança de Participació:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment