museo betera

Foto: Diputació de València

El Museu Valencià d’Etnologia contínua el cicle “Descobreix el teu patrimoni” amb visites programades i guiades als magatzems on guarda els seus fons a Bétera. L’última cita va ser dissabte passat en una jornada cultural en la qual van participar quasi un centenar de persones.

Aquest cicle consta de cites bimestrales per a veure les sales de reserva del Museu a Bétera i presentar les col·leccions d’objectes i indumentària en visites guiades pels tècnics de la Unitat de Fons i Restauració del museu. El cicle va començar el 30 de gener i ja s’han realitzat visites guiades en març i aquest cap de setmana d’abril.

Pròximes visites

Les pròximes cites seran el 22 de maig, el 25 de juny, el 22 d’octubre i el 26 de novembre. El Museu Valencià d’Etnologia obri al públic les Sales de Reserva i Restauració a Bétera per a mostrar les seues col·leccions amb l’objectiu que les persones interessades puguen conèixer més sobre el patrimoni etnològic valencià i sobre el museu.

En aquestes visites, els conservadors i restauradores del Museu Valencià d’Etnologia mostren els laboratoris de restauració i les Sales de Reserva, plenes d’objectes carregats de significats, de records, de cultura.  Els visitants podran conèixer els diferents pavellons d’objectes del museu, com el pavelló de tèxtil, que inclou la valuosa col·lecció de la cessió de la casa de disfresses valenciana Casa INSA, el pavelló d’utillatge domestic pertanyent a les famílies valencianes de principis del segle XX, l’utillatge agrícola i el gran pavelló de carruatges i barques de vela llatina de l’Albufera.

Amb aquesta iniciativa el museu mostra al públic allò que no es pot veure habitualment, dóna a conèixer la gran quantitat d’objectes de la col·lecció i presenta una labor poc coneguda dels espais de patrimoni, com la conservació i restauració d’objectes.
La visita té una durada de tres hores amb descans i és gratuïta.

L’accés als magatzems es pot realitzar a través de l’autobús del museu o accedint directament als pavellons situats en l’antic Psiquiàtric de Bétera. En tots els casos és necessari inscriure’s en el museu per a organitzar el circuit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment