EsportNotícies
Trinquet pelayo 1

Foto: Diputació de València

La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports de la Diputació de València, Isabel García, ha assistit aquest dissabte a la històrica partida de pilota disputada en el Trinquet de Pelayo, que per primera vegada obri les seues portes a la pilota femenina.

Sis joves dones han tingut el privilegi de debutar en Pelayo. D’una banda, Noelia de Beniparrell, Sara de Godelleta i Ana de Beniparrell, que s’han enfrontat a Mar de Bicorp, Empar de Borbotó i Joana de Tavernes.

García ha mostrat la seua satisfacció per la celebració d’aquest esdeveniment sense precedents en l’històric trinquet, i ha destacat que l’àrea d’Esports de la Diputació “ve apostant en aquesta nova etapa per l’esport femení, una idea que es reforça quan comprovem que els trinqueters i la Federació se sumen a aquest desafiament”.

La diputada ha recordat que des de l’àrea que dirigeix s’ha subvencionat enguany a la Federació de Pilota amb 420.000 euros, i “és encoratjador veure com actualment ja no es concep un campionat internacional, siga europeu o mundial, que no tinga la seua categoria femenina”.

Trinquet pelayo 2

Foto: Diputació de València

“L’esport femení és el que més rèdit aporta a l’esport nacional i no obstant això està en una situació similar a la qual podia estar l’esport masculí en els anys 70. Això vol dir que necessiten el suport de les institucions i de la societat en general perquè, en aquests pròxims anys, es produïsca un enlairament que permeta aconseguir el lloc que es mereixen”, ha assenyalat Isabel García abans de presenciar la partida disputada en Pelayo.

García ha afegit que “la Diputació de València ho està fent a través de les beques a clubs, premiant als quals tenen equip femení”. “Donarem un salt més el pròxim any llançant ajudes directament dirigides als equips de xiques de qualsevol pràctica esportiva”, ha avançat la diputada d’Igualtat i Esports.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment