Les teues receptes de cuinaNotícies

La primera recepta de cuina de la nostra nova secció va fer que vos entren moltes ganes de cuinar i sobretot de menjar. Es tracta de “arròs amb bacallà i alls tendres” un arròs molt popular de la comarca de la Ribera a base de creïlles, alls tendre i bacallà. Bé senzill i barat.

Els arrossos que es cou al forn tenen l’avantatge de ser més fàcils i nets que els que vam realitzar al foc, ja que tan sols hem de fer un bon sofregit perquè el resultat siga deliciós

recepta cuina betera 1Ingredients per a 4 persones:

  • 400 gr. aprox. d’arròs
  • 300 gr. d’alls tendres (podeu trobar als supermercats bosses amb els alls ja tallats i nets)
  • 350gr. de molles de bacallà salat
  • 3 creïlles mitjanes
  • Una culleradeta de pebre roig dolç
  • safrà
  • Oli d’oliva
  • aigua

En una paella posem un raig generós d’oli d’oliva i deixem escalfar, mentrestant pelem les creïlles i les tallem a tires (com si anàrem a fer-les fregides). Una vegada l’oli estiga molt calent tirem les creïlles i les tapem perquè es fagen mínimament, mentrestant dessalem i esmicolem el bacallà en aigua tèbia tres vegades sense deixar-lo en remull (doncs perdria el seu característic sabor i la gràcia de la recepta) i reservem en un plat. Quan veiem que la creïlla ja està un poquet tova incorporem els alls tendres a la paella i deixem que daurin juntament amb la creïlla a foc mitjà. Afegim les molles de bacallà escorregudes i pugem el foc mentre donem voltes al sofregit perquè es barregen els sabors.

Quan considerem que el conjunt està dauradet, posem la cullerada de pebre roig i ràpidament movem perquè s’impregne tot. Una vegada tenim fet el sofregit el posem a la cassola de fang, li adjuntem l’arròs, la mateixa quantitat d’aigua bullint i un poquet de safrà i ho posem al forn que tenim preescalfat a 250º i deixem coure durant 20-25 minuts depenent de la força de cada forn i ja tenim el nostre arròs preparat!

recepta cuina betera 2

recepta cuina betera 3

Pots enviar una de les teues receptes favorites al correu electrònic betera@betera.com amb un xicotet text en què apareguen els ingredients, una breu explicació i algunes fotografies de la recepta. Anima’t!

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment