Les teues receptes de cuinaNotícies

La primera recepta de cuina de la nostra nova secció va fer que vos entren moltes ganes de cuinar i sobretot de menjar. Es tracta de “arròs amb bacallà i alls tendres” un arròs molt popular de la comarca de la Ribera a base de creïlles, alls tendre i bacallà. Bé senzill i barat.

Els arrossos que es cou al forn tenen l’avantatge de ser més fàcils i nets que els que vam realitzar al foc, ja que tan sols hem de fer un bon sofregit perquè el resultat siga deliciós

recepta cuina betera 1Ingredients per a 4 persones:

  • 400 gr. aprox. d’arròs
  • 300 gr. d’alls tendres (podeu trobar als supermercats bosses amb els alls ja tallats i nets)
  • 350gr. de molles de bacallà salat
  • 3 creïlles mitjanes
  • Una culleradeta de pebre roig dolç
  • safrà
  • Oli d’oliva
  • aigua

En una paella posem un raig generós d’oli d’oliva i deixem escalfar, mentrestant pelem les creïlles i les tallem a tires (com si anàrem a fer-les fregides). Una vegada l’oli estiga molt calent tirem les creïlles i les tapem perquè es fagen mínimament, mentrestant dessalem i esmicolem el bacallà en aigua tèbia tres vegades sense deixar-lo en remull (doncs perdria el seu característic sabor i la gràcia de la recepta) i reservem en un plat. Quan veiem que la creïlla ja està un poquet tova incorporem els alls tendres a la paella i deixem que daurin juntament amb la creïlla a foc mitjà. Afegim les molles de bacallà escorregudes i pugem el foc mentre donem voltes al sofregit perquè es barregen els sabors.

Quan considerem que el conjunt està dauradet, posem la cullerada de pebre roig i ràpidament movem perquè s’impregne tot. Una vegada tenim fet el sofregit el posem a la cassola de fang, li adjuntem l’arròs, la mateixa quantitat d’aigua bullint i un poquet de safrà i ho posem al forn que tenim preescalfat a 250º i deixem coure durant 20-25 minuts depenent de la força de cada forn i ja tenim el nostre arròs preparat!

recepta cuina betera 2

recepta cuina betera 3

Pots enviar una de les teues receptes favorites al correu electrònic betera@betera.com amb un xicotet text en què apareguen els ingredients, una breu explicació i algunes fotografies de la recepta. Anima’t!

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment