marques-betera-tallat1OPINIÓ
Vicent el Marqués, estàtua i veí de Bétera

Podia començar diguent, que lluny em queda el 26 de juny, però clar sería reiterar de nou el que vaig dir respecte del 20-D, que lluny em queden els polítics que menegen els fils de l’estat. Clar, vull suposar que sols són els polítics els que fa ballar la titella, entenguen vostés el recurs, i no altres poders ocults -i no tan ocults- qui tenen a les seues mans tal menester, i em poden dir ignorant si volen, ho meresc.

betera elecciones 11Recorde una nit electoral de l’any 1993, on el candidat del PSOE aleshores Felipe Gonzalez, i que a la postre va repetir com President de l’Estat, va dir: “hemos entendido el mensaje de las urnas” deixant de costat l’oportunitat del moment, m’hagués agradat que els actuals lider polítics, eixes persones triades pels seus companys,  i que s’han eregit com liders no nomenats d’idees i de veritats absolutes, també hagueren entés el missatge de les urnes.

Eixe missatge que els ciutadans, plens d’esperança, expressarem el 20D, i on demanavem que voliem un estat, qui el vullga clar, plural, on les polítiques foren fruit del consens i el diàleg i no de aplicar el “rodillo” de la majoria absoluta, no voliem diputats que merament premeren el botó de votació sense més, sense tindré en compte la realitat dels ciutadans, voliem acabar amb massa temps de polítiques guiades per “lobbys” que es menegen des de fora del congrés, voliem que la soberania popular fora realment representada al parlament.

Però clar, massa missatge hi havia que llegir, els “liders”, uns i altres, davant la complexitat del moment polític, i per altra banda històric, s’han deixat dur més per fílies i fòbies per decidir que fer. No vaig a entrar en el debat absurd, i lamentable, de quí té la culpa i és que com diguem per ací. “entre tots el mataren i ell soletes va morir”. Ni de com s’han enviat els missatges entre ells, o com mentres negociaven amb uns, el que feien era tancar acords amb altres. O simplement, com no feien res. No m’interessa tot això, seria perdre la perspectiva de la situación real, fer soroll per ocultar la irresponsabilitat i la incompetència dels de sempre.

Però clar, ara esta situació, torne a dir històrica, i  que no han sabut gestionar amb responsabilitat eixos “liders” polítics, ens l’envien als ciutadans per tornar a solucionar-ho, ells que no han sabut dialogar, consensuar, ens tornen a demanar a nosaltres que els ajudem.

Però, què ha canviat des de’l 20D?

Al meu humil pareixer, RES, la situació econòmica, social, laboral continua siguent la mateixa, continua siguent agònica, això sí, han deixat passar 6 mesos per intentar donar-li la volta a la realitat, mentres les persones veiem ja com a crònics alguns dels mals que patim la societat. La curta legislatura ha deixat algunes iniciatives, no sé ara com continuaran, que feien albirar un canvi, veient quins partits les recolçaven i quins no, encara entenc menys que no hi haja pogut cristalitzar un acord, com he dit a voltes al “pardalet” -dime que votes i et diré que defenses-.

betera elecciones 1Les valencianes, tenim molt que extraure del que ha passat des de gener fins hui, hem vist quins partits recolcen un finançament just, hem vist que la forma de governar ací, al nostre país, ha servit de referència, i per fi no erem referència per la corrupció, al contrari erem referència, com forma de govern per les persones, treballat des de’l consens i l’enteniment. Vaja, si que hem canviat.

També hem vist postures, que han sigut refrendades en vots pels diputats, dels partits respecte al que pensen de la política educativa, de la dependència, de les polítiques socials… això és el que tenim que extraure finalment els ciutadans d´esta curta legislatura, tenim que deixar de guiar-se pel que ens volen contar, en eixos discursos enllaunats de campanya, per començar a fixar-se amb el que han fet, i la veritat que moltes de les votacions que s’han produit són prou clarificadores en este respecte, no podrem dir que anem enganyats  a esta revalida.

Dit tot açò, ens faria falta una nova campanya? què ens tenen que contar de nou? Si no ha canviat res. Ens tindran dos mesos aguantant les seues guerres i reprotxaments? Que si este o aquell es millor, si ja heu demostrat qui i com sou.

 Crec que l’únic que justifica estos dos mesos que tardarem en tornar a votar,a banda de per complir amb la legalitat, es donar un plaç suficient perquè els vora de dos milions de persones, que en molts casos han sigut obligats a abandonar el seu país en busca d’un futur, tinguen totes les garanties per poder exercir el seu dret, la seua veu és molt important, i com sabem el passat 20D eixa veu van fer que, com a menys, estiguera afònica, impedint que pogueren exercir en normalitat el seu dret al vot, que pogueren participar de un nou temps per un estat que pareix que els haja oblidat.

No vull avorrir-los més, crec que com deia en article publicat, després de les passades eleccions, una segon volta seria un fracás, però un fracàs dels partits i liders que tenim, mai un fracàs del sistema democràtic, i és que el bipartidisme que patim farà tot el possible perquè les altres veus sols siguen comparsa dins de l’escenificació.

Tornaré a votar el mateix, pensant en les persones i en el meu país, que com hem deixat palés, fa ben poc, som i volem ser. La situació no ha canviat, o sí, hem descobert quins liders tenim, ara ens toca a nosaltres dir el que volem. votaré mirant com han entés el missatge els partits, com han treballat en pro del consens, qui ha deixat clar que per damunt de les sigles estem nosaltres les persones, qui realment m´ha representat en esta curta legislatura. Ves per on que tinc fàcil decidir el sentit de la meua decisió.

Bones votaes

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. Me hace gracia este militante de Compromis que se esconde bajo un sinónimo de una estatua del pueblo.
  Lo más gracioso es que se atreve a dar lecciones de nada. Va a las trovades d’ensenyament ( pancartalanismo sectario con esteladas inconstitucionales ) para que seamos catalanes de segunda y aplaude todo lo huele a Compromis. Lo que digo en otros comentarios. Déjense de bailes, alfabegues y costumbrismo anacrónico y rancio. Modernicense y evolucionen. Por cierto me dicen que tiene relación con el Ateneu de Bétera( sin comentarios…..) para irme corriendo a Paterna. Que sería de vosotros sin Torre en Conill y Más Camarena ( peor que Serra).

  • Que a ese marqués que escribe se le nota su afección por Compromis, es notable, ara que digas que seria de vosotros sin Torre en conill y Camarena, te equivocas, el pueblo tendría menos habitantes, menos colas en el ambulatorio, que es a lo unico que vienen. A comprar se van a Valencia, y lo que pagan por IBI, bien que se lo cobran.
   Y por último y no menos importante el Partido Popular se quedaría con bastantes menos votos de los que ahora tiene, así que Compromis, tendría más concejales.
   ¡¡¡Viva el Marqués!!!

  • Vaja tela, quantes coses en tan poc d´espai, i quanta #Beteranofòbia tinc que pensar que no em sol llegir, en cas contrari no hagués carregat tant la tinta… Comence per el més senzill, SÍ FAIG RESÓ DE LA TROBADA D´ESCOLES EN VALENCIÀ, fa 29 anys que es celebra a la nostra comarca, soc un ferm defensor de l´educació pública i en valencià, al poble vora 600 xiquetes i xiquets han triat esta forma d´estudiar i sempre em tindran al seu costat, igual que respecte als que estudien en altres opcions, mai ho he criticat.
   Sobre la meua militancia a tal o qual, torne a dir, poc em segueix, precisament Compromis? clar que si pensa que continue emprant un pseudònim quan es “vox popoli” l´autoria d´este fake es que poc passeja vosté el poble. I per cert tampoc soc soci de l´ateneu, però no puc deixar de reconeixer que han sigut un fanal important de cultura i pensament a Bétera, precisament en els moments on més falta feia.
   Sobre lo “rancio” de les alfabegues i balls, li tinc que dir que per desgracia al 2.002 els que volem Bétera vam vore coartada, segurament per gent com vosté, una de les nostres tradicions centenaries, la coetà per tots els carrers, i em dol esta perdeuda i sempre la reivindicaré, però clar el poble s´ha fet gran, massa gran i tenim que conviure, encara que pareix que sempre cedim en pro de la convivència els mateixos. Pense que a finals del segle passat, fa setze anys, tots estos problemes no hi eren, per tant quí els ha creat? La gent que ara diu que no viu a Bétera que es de Mas Camarena?
   Encar li diré més el que escriu ha conegut quan on vosté viu eren camps, i com podiem les xiquetes del poble anar tranquilament als terrenys de paterna, per la falta de vehícles, a mi no m´agrada l´expansió del meu poble, amb ella hem perdut part de la nostra essencia, el que no comprenc com vosté ha triat este poble per viure? Que també me importa poc això.
   Supose que ningú l´haurà obligat a viure en Bétera, per això que diu vosté de “tirar a correr” i per cert tots els meus RESPECTES A SERRA, CAPITAL DE LA SERRA CALDERONA, a mi m´agradaria ser com Serra.
   Sense més passege el poble, conega un poc on viu, raone, dialogue i increpe menys, no sé a que ha vingut açò precisament ara, en este article que no parle del poble, o a lo millor sí, segurament sí.
   Salutacions Visca Bétera
   Prou de #Beteranofòbia

  • Es curioso, se le reprocha a un ciudadano ser de Compromís y el acusador acaba esgrimiendo “Sr. Beltrán Alcalde ya”. Se acusa de dar lecciones de nada y se pone a dar lecciones de intolerancia, prepotencia, chulería y brabuconería.
   Desde luego, si no le gustan los bailes, les alfàbegues y el costumbrismo debió informarse antes de elegir su actual residencia, todo eso existía antes de que usted naciera, tuvo oportunidad de buscar otro lugar mas adecuado a sus gustos. ¿Que quiere irse corriendo a Paterna? Mire, por lo menos le pilla cerca, hasta en eso le facilitamos la labor.
   Finalmente, se pregunta que sería de nosotros sin Mas Camarena y Torre en Conill, yo se lo dire, Bétera continuaría siendo Bétera, con sus bailes, costumbrismos, sus alfàbegues y todo lo demás. Estoy convencido de que no cambiaría nada. Bueno, sí, una cosa cambiaría, tendriamos un habitante descontento menos. Porque, sinceramente, yo no he notado ninguna mejoría en Bétera por el hecho de que existan esas dos urbanizaciones.
   Finalmente, no quiero ser mal pensado y quiero pensar que este tipo de intervenciones no tiene nada que ver con que el Sr. Beltrán haya decidido abandonar el equipo de gobierno y haya pasado a la oposición, simplemente lo atribuyo a la casualidad ¿o no?

 2. Me encantan las dos valoraciones, nada que objetar. Ruego que todos los ciudadanos de las urbanizaciones las lean. No hay nada más fácil que poner el dedo en la boca para que ellos mismos…

 3. Clar que sí, espere que ho vegen… tot el que s´ha dit.
  GRÀCIES A DÉU UN GRAN PERCENTATGE DE VEINS QUE VIUEN A LES URBANITZACIONS NO S´AVERGONYISEN DE BÉTERA, NI MOLT MENYS, AL CONTRARI. I HAN FET MOLT PER FORMAR PART DEL POBLE, BÉTERA ÉS UN POBLE OBERT I PLURAL, I TOTS EL QUE VIVIM TENIM ELS MATEIXOS DRETS I OBLIGACIONS.
  ES MÉS MOLTA GENT DE LES URBANITZACIONS S´HA INVOLUCRAT EN ASSOCIACIONS, CLUBS I ALTRES FENT MÉS GRAN SI CAP LA PROJECCIÓ DEL MUNICIPI.
  PATERNERO, PINARS, VALL DE FLORS, PROVIDENCIA, PERIQUILLO, BRUCAR, ETC… PART IMPORTANT DE BÉTERA.
  PER CERT QUINA “INQUINA” TRAURE TOT ESTE ASSUMPTE COM COMENTARI A UNA REFLEXIÓ SOBRE LES ELECCIONS GENERALS, I MESCLAR TOT EL QUE VOSTÉ HA MESCLAT, TINC QUE SUPOSAR QUE EL QUE TENIA GANES ERA D´ENREDRAR-ME, PERÒ BÉ, SI VOSTE ÉS FELIÇ AIXÍ, JO CONTENT.

 4. Recogemos los tropezones….. Textualmente…”Que a ese marqués que escribe se le nota su afección por Compromis, es notable, ”
  “El pueblo tendría menos habitantes, menos colas en el ambulatorio, que es a lo unico que vienen. A comprar se van a Valencia, y lo que pagan por IBI, bien que se lo cobran.”
  “Pense que a finals del segle passat, fa setze anys, tots estos problemes no hi eren, per tant quí els ha creat? La gent que ara diu que no viu a Bétera que es de Mas Camarena?
  Encar li diré més el que escriu ha conegut quan on vosté viu eren camps, i com podiem les xiquetes del poble anar tranquilament als terrenys de paterna, per la falta de vehícles, a mi no m´agrada l´expansió del meu poble, amb ella hem perdut part de la nostra essencia, el que no comprenc com vosté ha triat este poble per viure? Que també me importa poc això.”.
  He seleccionado las perlas de estas dos personas enamoradas de las urbanizaciones de Bétera.A esto me refiero…….Sr.Beltran alcalde ya!

 5. Bona faena de sintesí la seua, descontextualitzant tot, no em sorprén…
  Jo també puc extraure les seues:
  “Para para irme corriendo a Paterna”
  ” Que sería de vosotros sin Torre en Conill y Más Camarena ( peor que Serra).”
  En tot cas, no li vaig a entrar a debat tan esteril com este, sobretot perquè no era el fil de l´article.
  Per mi Paterna un gran poble, igual que Serra (Capital de La Serra Calderona)
  LES URBANITZACIONS PART INTEGRANT DEL TERME MUNICIPAL DE BÉTERA, TOTES I CADASCUNA D´ELLES -HI HAN MOLTES- NO SOLS DOS.
  El Sr. Salvador Beltran, sempre m´ha paregut un polític correcte, i m´agrada escoltar els seus posicionaments.
  SSOSTRES, un plaer haver conversat amb vosté.

 6. Gràcies d. Paco i d. Jose Luís, pels seus comentaris, que venen a donar “cordura” a este fil que se ha creat.
  Jo sols dir que mai he volgut plantejar la divisió urbanutzacions/casc urbà. Sóc del creure que tots som Bétera indiferentment del lloc de residència.
  #TotesSomPoble

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment