NotíciesOci i Cultura

Noelia 1El passat dissabte, 21 de maig, l’espai conegut com “Frutos Bétera” va acollir un festival lúdic-cultural a favor de la xiqueta Noelia Camarillas Romero que patix “Sindrome de Sanfilippo”. Es tracta d’una malaltia degenerativa, catalogada dins del grup de les rares, que suposa el conjunt de diverses enfermetats, afectant al sistema motor i cognitiu.

Baix el nom “Invencibles”, l’objectiu d’aquest festival va ser la recaudació de fons per a l’investigació i l’assaig de la citada enfermetat. Per a l’ocasió es va comptar amb l’ajuda i el suport de l’Ajuntament de la localitat, sobretot del departament de Cultura, i d’un bon nombre de col·lectius i particulars que a l’assabentar-se d’aquest esdeveniment no van dubtar ni uns sols moment en participar amb la causa.

Noelia va ser l’autèntica protagonista durant tota la vesprada, la seua mare, Amparo Romero, es va mostrar emocionada i agraïda a la gent que va voler participar i estar al costat de la família, “el poble de Bétera sempre ha sigut molt solidari amb nosaltres ja que ha participat en cada acte que hem celebrat i també en aquesta ocasió els veïns s’han bolcat en comprar les entrades”.

Els diners recaptats aniran directament a la investigació que treballa en la recerca d’un tractament per frenar esta estranya malaltia que pateix Noeilia i altres xiquets a Espanya, “necessitem fons perquè en l’assaig puguen entrar més xiquets, ja que de moment es baralla la xifra de 20 i és una loteria que Noelia puga ser un d’ells”.

Setmanes complicades per a Noelia 

L’acte s’ha celebrat just en una setmana difícil ja que, segons va explicar Amparo a aquest diari, Noelia ha patit una baixada de defenses en les últimes setmanes que l’ha deixat molt feble, “Noelia té ja 14 anys i afortunadament la malaltia en ella avança a poc a poc però en els últims dies ha empitjorat, ara ha de tornar a posar-se forta però no hem d’oblidar que els anys passen molt de pressa i l’adolescència és una edat en la que la nostra filla està perill”, va explicar Amparo.

La família de Noelia va voler agrair el treball de Carmen Sorlí qui va tenir la idea de muntar “invencibles” i qui ha organitzat tot l’esdeveniment, “li estem molt agraïts per la iniciativa i pel seu treball, tenim una relació molt especial i només podem donar-li les gràcies pel que ha fet”.

Crònica del festival 

Noelia 2Un dia abans, els operaris municipals preparaven l’escenari de les actuacions i les carpes per als tallers infantils i estands de promoció o “merchandising”  de cada agrupació artística.

Ja al matí del mateix dissabte, l’organització, l’equip tècnic de llum i so (MBC Events) i algunes de les formacions que actuarien durant la jornada, van estar muntant els preparatius per a la vesprada, amb l’ajuda de la regidora de Cultura i Festes, Raquel Puig.

A les 15:00 hores, s’iniciaven les proves de so dels grups de música i, a més a més, la familia de la xiqueta i alguns amics i veïns d’aquesta es reunien en les instal·lacions per a anar fent els entrepans per als sopars i berenars dels assistents que amb la beguada es va servir a preus populars.

Al voltant de les 18:00 hores, s’obrien les portes del recinte al públic perquè els xiquets pogueren començar a gaudir dels tallers que “Mizentro, terapias naturales” i el grup jove del voluntariat “Asociación UNO” els havia preparat. Un poc abans de les 19:00 hores, es feia una xicoteta presentació de l’acte per part de l’organització i l’entrega d’un donatiu monetari a càrrec de les Obreres i Majorals de 2016, els quals també van estar presents durant tot el festival.

Seguidament, la companyia “Zorongo teatro”  va interpretar l’obra infantil “Pere i el llop”. Una intervenció que va congregar a tots els menuts allí present que, acompanyats dels seus pares o iaios, es quedaven bocabadats i entusiasmats. A l’acabar aquesta peça, treta d’un conte de tradició popular, Zorongo i “Camí de Trobada” van oferir, amb un toc mes còmic, una sèrie de sketches anomenats “Restaurant musical”, on va tindre cabuda el cant i la música.

Noelia 4Posteriorment es va realitzar un sorteig de dos càmeres “Go Xtreme Race”, obsèqui d’un dels patrocinadors de l’acte. Es tracta  d’un tipus de càmera de Video Digital HD per a esportistes, submergible fins a 10 metres, amb pantalla tàctil de 2.

Inmediatament, va pujar dalt l’escenari el polifacètic còmic de renom Diego Varea. Aquest veí de Bétera que està tenint gran trajectòria professional per tota la geografia espanyola, va portar l’humor al màxim extrem, divertint a tots.

Al finalitzar els monòlegs de Varea, va començar el torn dels concerts. Els encarregats de donar el tret d’eixida van ser “The Cutting Fingers”. Aquesta formació de Castelló de Rock Alternatiu va presentar el seu últim disc “Manchester Crows”. Es tracta d’un treball on es fica de manifest les seues influències d’aquells grups anglesos i americans dels anys 90 com per exemple: “Sonic Youth”, “Pearl Jam”, “Foo Fighters” o “The black Crowes”. Aquesta banda va ser un grat descobriment per a aquells que no els coneixien i molts van comprar el seu disc en el moment, per poder escoltar-los millor.

Qui també va tindre molt bones crítiques va ser el grup de Rock-Ska de Godella “Skatuttipresto”. Combinant temes en castellà i valencià de “Sintonia Col·lectiva” i “Improvisound” van fer ballar a tot el públic. Les sorpreses i l’espectacle que preparen amb molta energia per a cada concert, no van faltar. Molts dels assistents ja els havia escoltat a altres festivals de la Comunitat Valenciana, alguns d’ells també solidàris o benèfics.

Noelia 3Per a concloure “Invencibles”, la banda creada entre Barcelona i València baix el nom “Saï Saï” va fer una actuació impecable, segons van comentar els assistents. Cal mencionar que era el seu segon concert com a tal, presentant el seu primer disc “Today”. Però els seus membres compten amb una gran trajectòria musical, ja que formen part d’altres formacions reconegudes com “Los de Marras”, “Va de bo”, “Blac Rice” o “Arrós Caldós”. Temes com “Qui balla en pau”, “The Flow” o “L’amor” van ser els més tararejats.

D’aquesta manera, es ficava punt i final a la primera edició d’aquest festival benèfic, que ha tingut uns resultats prou satisfactòris i ha sigut qualificat per els participants com tot un èxit, tenint en compte que mai s’havia fet un esdeveniment d’aquest tipus a Bétera.

El festival aconsegueix 1.000 euros per lluitar contra Sanfilippo

Noelia 5Segons va poder comptabilitzar l’organització, es van vendre unes quatrecentes entrades. Gràcies a tota la participació i les consumicions que es van dur a cap a la barra, s’han pogut traure uns mil euros de beneficis, aproximàdament. Doncs, a banda, s’ha tingut que abonar tots els costos que suposa realitzar un festival així, encara que han algun moltes contribucions i ajudes desinteresades, per molts col·lectius.

Al llarg de la jornada, tots els participants van regalar-li samarretes i altres obsèquis a la verdadera protagonista, Noelia. L’empatia d’aquestos va ser més que evident. La intenció, tant dels creadors de l’esdeveniment com de la regidoria de Cultura, és que aquest acte marque un abans i un després i es puguen realizar més edicions de “Invencibles” per a ajudar altres persones o col·lectius que també ho necessiten.

Des de l’organitzatció han vollgut donar publicament les gràcies, a banda de a tots els assistents, a tots aquells voluntaris i patrocinadors  que han estat durant tot el procés d’aquest projecte ajudant a que siguera una realitat. En especial, desitgen agraïr a MBC Events, a les agrupacions de teatre, a Diego Varea i als grups de música tot els seus esforç, suport i mostres d’estima. Sense persones com ells, sensibilitzades amb aquestos temes, no hi haguera sigut possible.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment