Camp de TúriaNotíciesOci i Cultura

iberfesta olocauMilers de persones han participat durant aquest cap de setmana en la Iberfesta Olocau 2016, unes jornades entorn del jaciment del Puntal dels Llops i del patrimoni arqueològic valencià d’època ibèrica, en les quals s’han celebrat múltiples activitats, com les noces íberes, visites al jaciment, la fireta dels ibers, la primera edició de la ruta de la tapa ibera, els tallers i la biblioteca infantil del Museu de Prehistòria de València

Les noces de Besunin i Urkebas, amics de l’heroi local Nauiba mort en batalla l’any passat, es van desenvolupar en tres actes al llarg del cap de setmana amb la participació de més d’un centenar de veïns d’Olocau. El dissabte els nens del CRA Alt Carraixet i del col·legi Castell del Real de Marines van dansar per a la núvia i van representar una obra en la qual Nauiba era el protagonista d’una reflexió sobre els bons hàbits. Per la vesprada, les famílies dels nuvis van segellar el seu compromís i el diumenge va tenir lloc una multitudinària desfilada i un banquet nupcial.

En la fireta van participar cinquanta llocs de venda de productes artesanals, a més del Museu i els ajuntaments d’Aiora, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Llíria, Moixent i Villar del Arzobispo, que juntament amb Olocau formen part de la Ruta dels Ibers.

La ruta de la tapa ibera va permetre als visitants gaudir d’una oferta gastronòmica inspirada en la cuina d’època ibèrica i amb l’assessorament del servei de visites del Puntal dels Llops i el Museu. A més, van gaudir de les visites al Puntal dels Llops, de l’exposició permanent sobre la cultura ibèrica i el jaciment, de la biblioteca infantil i dels tallers organitzats pel Museu sobre ceràmica ibèrica i sobre la cultura de la mel a la Casa de la Senyoria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment