Notícies

IMG_7081 R

El govern de Cristina Alemany va presentar ahir en un ple extraordinari el Pressupost General de 2016. Són els primers comptes generals des que la coalició començara a governar fa poc més d’un any i previsiblement eixiran endavant encara que no sense dificultats a causa d’un govern en minoria.

IMG_7103 R

10 vots a favor dels regidors de Compromís, PSOE i Asamblea Ciudadana; 10 vots en contra de PP, Mas Camarena-CUBE i Ciudadanos; i una abstenció del regidor no adscrit, Pedro Gallén, van provocar un empat que, tal com va explicar el secretari de l’Ajuntament de Bétera, es resoldrà en Junta de Govern.

El regidor d’Hisenda, Enric Álvarez, va explicar en una primera intervenció els motius del retard de la presentació del Pressupost General de l’exercici 2016. Álvarez va esgrimir diferents variants i una d’elles, tal com va assumir, la seua pròpia inexperiència.
Destaquen per ser uns pressupostos austers però sobretot prudents i reals, com bé va explicar la pròpia alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany.

El PP va votar en contra i la seua portaveu, Elia Verdevío, va retreure a Compromís algunes de les seues intervencions de legislatures anteriors quan eren oposició i criticaven la demora dels comptes generals o la poca participació de la ciutadania en la seua elaboració. La líder de l’oposició ha lamentat la desaparició del Pla d’Ocupació Local i els 10.000 euros pressupostats per a la formació dels càrrecs electes.

IMG_7175 R

Els que foren socis de govern fins fa unes setmanes també van dir NO al nou pressupost. Salvador Beltran ha insistit que en ells s’ha oblidat a les urbanitzacions. La intervenció de Beltrán no es va basar en analitzar els comptes presentats si no en una dura crítica al govern local.

El de Ciudadanos va ser un sí però no. I l’abstenció de Pedro Gallén salva literalment els comptes de 2016 i la governabilitat de l’Ajuntament de Bétera, doncs encara que de moment queden bloquejades la llei permet aprovar en Junta de Govern.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment