Camp de TúriaNotícies

una.jpg

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha obert un expedient sancionador contra cinc empreses ubicades al polígon industrial l’Oliveral de la localitat després de detectar diverses irregularitats a l’interior d’estes companyies dedicades a la gestió, tractament i emmagatzematge de rodes i pneumàtics. L’expedient administratiu insta els propietaris de les empreses a esmenar les deficiències en un termini de 15 dies, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La inspecció a les empreses dedicades a l’emmagatzematge de neumàtics s’emmarca en la voluntat del govern municipal de “prevenir possibles incendis i evitar en la mesura del possible accidents i catàstrofes ecològiques” de manera que des de la Policia Local, el departament d’activitats de l’Ajuntament i la direcció del Parc de Bombers de l’Eliana s’ha iniciat un programa de visites a aquest tipus d’establiments.

Les tasques de prevenció d’este equip multidisciplinari va detectar diverses irregularitats després de la inspecció de l’interior de les naus on es dipositen els pneumàtics per a la seua posterior gestió i tractament. Entre les deficiències el consistori destaca la manca de distància de seguretat en l’acumulació de neumàtics respecte de les parcel·les confrontants; la manca de passadissos d’evacuació; el bloqueig d’una de les portes d’emergències i altres errors en les portes d’emergència d’una altra nau així com irregularitats en la compartimentació de les zones.

L’informe revela altres deficiències com l’absència d’espais en les zones perimetrals, la manca de passadissos d’emergències i algunes sortides d’emergències també bloquejades. A més, s’ha observat que en algunes estades dels establiments inspeccionats els extintors d’incendis estan obstaculitzats per la presència de columnes de pneumàtics.

El regidor de Medi Ambient i Polígons Industrials, José Ángel Hernández, ha destacat la “voluntat” del govern local “per preservar el nostre medi ambient en evitar que aquest tipus de productes es dipositin en llocs inadequats i al mateix temps pretenem que les empreses que porten a terme esta activitat tan important actuen amb la màxima diligència en el seu tractament ja que es tracta d’elements altament combustibles i així eliminem qualsevol indici de risc en cas d’incendi o accident”.

Hernández ha afegit que a Riba-roja volen “minimitzar al zero que es puga produir un fet de la magnitud que fa poques setmanes va ocórrer” a l’abocador de neumàtics de Seseña “i que va posar en seriós risc a les persones que habitaven a les rodalies”.

“Per això, el nostre compromís és ajudar que este possible risc siga inexistent, tant per als operaris i les persones que treballen en aquestes naus com per a la resta d’empreses dels polígons”, ha indicat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment