neteja barranc 2

Les brigades de Divalterra han condicionat el barranc de Carraixet d’Olocau dins del Pla de Neteja i Condicionament de Barrancs de l’empresa pública de la Diputació. Concretament, s’ha actuat en un tram al costat del nucli urbà que ocupa una superfície d’11.250 metres quadrats de terreny forestal, dins del Parc Natural de la Serra Calderona.

L’actuació ja finalitzada, que s’ha executat sota la supervisió de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i els Agents Mediambientals de la Generalitat Valenciana, va començar el passat 26 d’abril i ha suposat la intervenció de les brigades de Gàtova i Marines.

Per condicionar la zona, que presentava una alta densitat de canyes invasores –de fins a tres metres d’altura– contigua a diversos habitatges, la qual cosa suposava un risc per a la població davant possibles incendis, s’han realitzat els següents treballs: esbròs de canyes, poda selectiva, eliminació de l’excés de vegetació oclusiva, retirada de brancatges morts i eliminació de les branques més baixes dels arbustos i arbrat, respectant els exemplars de vegetació autòctona de ribera i de muntanya mediterrània presents en el llit.

neteja barranc 3Aquestes labors s’han realitzat mitjançant una acció combinada d’esbròs manual i segat amb màquines de mà i monoperxes, atenent a les mesures de prevenció i seguretat necessàries donada l’orografia i característiques del terreny, les dificultats d’accés al llit i la presència d’aigua.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Olocau s’encarrega de la retirada de les restes vegetals del jaç del llit i, a causa de la naturalesa invasora de les canyes, del manteniment periòdic posterior mitjançant esbrossos reiterats, acció que es veu facilitada després de la intervenció de la brigades.

Es tracta no només d’una mesura de prevenció contra els incendis forestals en la interfície urbanoforestal i en els accessos principals dels municipis de la província de València, sinó també contra les possibles inundacions, ja que s’ajuda al manteniment de la capacitat hidràulica dels llits al seu pas per les zones urbanes. Tots dos objectius contribueixen a reduir la vulnerabilitat poblacional davant aquest tipus de riscos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment