Opinió

OPINIÓ

Vicent Sorlí, PSPV-PSOE de Bétera

china 2Regirant en una d’eixes caixes que tenim a casa en un racó, oblidades en el temps i que no trobem mai el moment de desfer-se d’elles, em vaig topar amb el llibre de l’escriptor mallorquí Baltasar Porcel, “China, una revolución en pie”. M’alegrí retrobar-me de nou amb este llibre que tenia oblidat i guardat no sabia on. Va ser el primer llibre que em vaig comprar amb els meus diners i un dels que més vegades he llegit.

Tenia les tapes deteriorades i el color i l’olor de l’oblit, i en obrir-lo i llegir un paràgraf, vaig tindre la sensació de reviure en el meu interior el candor en què allà pels anys setanta i pico  m’acompanyava en la lectura d’aquell llibre. M’embadalien tant les narracions que Baltasar Porcel feia de la Xina i la seua revolució, que un diumenge a València, al carrer Micalet, en una de les paradetes em vaig comprar un pòster amb al·legories xineses. Recorde que el vaig penjar a la paret de la meua habitació junt amb el pòster del Barça, de Sadurni, Migueli, Cruyff, Neeskens i el Cholo Sotil.

Ara, a punt de complir els seixanta, successos com estos t’alleugen per un instant de la crua realitat. Una realitat que de vegades t’obliga a replantejar-te el teu ideari, que et fa seleccionar les teues reivindicacions, triant aquelles que poden ser possibles, oblidant-se un poc de la utopia en què anaven revestides i deixar a un costat aquelles pretensions que pogueren ser motiu de l’omnipresent frustració.

Però no obstant són moments de tirar endavant. D’utilitzar tot allò que la vida t’ensenyat, dialogant, consensuant i inclòs en algun moment, cedint. En aquestes circumstàncies, cedir no significa precisament abdicar en les teues idees, sinó més aviat el contrari, és fer un bon ús de lo  que tu eres.

I quan el desànim, la decepció i la impotència fan acte de presència, no hi ha més remei que acudir a regirar eixa caixa oblidada en un racó de la casa; segur que trobem alguna cosa que ens fa reviure de nou el candor d’eixa joventut, la millor joventut que hem tingut.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment