NotíciesOci i Cultura

folkestiu_2016Com cada estiu per aquestes dates torna a la Plaça del Mercat de Bétera el Folkestiu, la quinta mostra d’estiu de música i cultura popular organitzada per l’Ateneu Cultural i l’Associació Cultural l’Aljama que té com a objectiu oferir un recull d’espectacles musicals, dansa i activitats culturals basades en el patrimoni musical i cultural popular i tradicional valencià i d’altres pobles de la Mediterrània.

La festa grossa de l’estiu se celebrarà el divendres 29 de juliol i el dissabte 30 de juliol amb un ampli i variat programa d’actuacions i activitats, dos dies intensos de música i cultura popular, amb mercat d’artesans, sopar a la fresca, actuacions musicals, espectacles infantils i balls a la plaça.

Divendres hi haurà sopar enfaixat i dissabte sopar popular a la plaça les reserves es poden realitzar al web de l’Ateneu de Bétera. 

Aprofitant l’esdeveniment hem entrevistat Marta Pertegaz, presidenta de l’Ateneu de Bétera qui ha convidat a tots ls veïns a participar d’aquesta festa que cada any reuneix a més gent.

Pregunta: Un any més el Folkestiu ha preparat un programa per a totes les edats, no és així?
Resposta: Sí, començant pel mercat d’artesans, on de nou hi haurà una parada d’artesania feta pels més menuts i menudes, passant per les actuacions, pensades tant per a un públic més infantil i familiar (en el cas de Rodamons Teatre) com per a públic de totes les edats (Musicants, Apa en Quartet i Sarau).
P: A la festa estan convidats tots els veïns i no només els socis de l’Ateneu…
R: Per suposat, el folkestiu és una mostra de música i cultura popular que es fa al carrer, concretament a la plaça del Mercat, i les places han sigut des de sempre un lloc de trobada.
Folkestiu betera 1
P: Música, balls i sopar a la fresca, és una bona manera de “fer poble”?
R: És la millor manera de fer poble: sopar i raonar al carrer, compartir una música molt arrelada en les nostres tradicions i la nostra cultura, de vegades vinculada als nostres poetes, gaudir d’un ball de plaça…
P: El Folkestiu es consolida com una de les festes de l’estiu… 
R: Enguany l’Ateneu ha complit sis anys i el Folkestiu celebra ja la seua cinquena edició. Sí, crec que podem dir que es consolida.
Folkestiu betera 13P: Quina és la salut de l’Ateneu a hores d’ara?
R: Afortunadament l’Ateneu s’ha mantingut prou estable des dels seus inicis. Cada any hi ha socis i sòcies que han de deixar-nos per diferents motius però d’altres que s’incorporen de nou, atorgant diversitat a un espai que vol ser obert i construir de forma col·lectiva una realitat i una cultura. Tot costa molt d’esforç, però entre tots i totes crec que aconseguim que l’Ateneu tinga vida al llarg de tot l’any, amb una programació que inclou xarrades, presentacions, projeccions, concerts, fira de llibres, sopars solidaris, etc.
P: Alguna novetat per a la propera temporada?
R: Massa prompte per a saber-ho! Durant l’estiu tenim el nostre temps ocupat en la preparació del Folkestiu i de l’Aplec Camp de Túria, en el qual participem amb uns altres col·lectius de la comarca. A partir de setembre, començarem a preparar la nova temporada…
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment