Notícies

tren_especial_Valencia-Betera

L’Ajuntament de Bétera i els de Godella, Montcada i València han celebrat els 125 anys de la posada en funcionament de la línia ferroviària que unix València amb Bétera. La iniciativa ha partit de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Godella. Precisament en l’estació d’este municipi de l’Horta s’ha destapat un taulell ceràmic commemoratiu.

Després, un tren especial per a l’efemèride ha portat els passatgers a Bétera, on s’ha servit un vi d’honor a Casa Nebot, tal i com passà en la inauguració d’aquell 13 d’agost de 1891.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha recordat els vincles que en tot este temps s’han establert gràcies al tren entre els diferents municipis de l’Horta i el Camp de Túria. “Recode quan la gent anava de colònies o viatjàvem d’escolars a València per vore el riu, o el Parc Gulliver”.

Un trajecte amb 125 anys d’història

trenet betera 1El 12 agost 1891 va partir des de l’estació de Marxalenes el tren inaugural de la nova línia de València a Bétera, amb parades a les poblacions de Burjassot, Godella, Rocafort, Massarrojos i Montcada. Un dia després va començar a prestar servei de manera regular.

La línia ha evolucionat a llarg d’aquests anys fins integrar-se en l’actual xarxa ferroviària de Metrovalencia, amb noves línies, estacions, infraestructures, electrificacions, dobles vies i el material mòbil que ha circulat per elles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment