Editorial

interventoraUn veí m’explicava l’altre dia que utilitzant el seu dret com a ciutadà s’havia acostat a l’Ajuntament de Bétera per consultar el Pressupost General de 2016 aprovat en el ple per l’equip de govern local a empentes i rodolons i se sorprenia gratament del tracte rebut pel departament d’Intervenció que li va facilitar el document.

No només van ajudar a aquest curiós ciutadà en la seua consulta, també li van orientar sobre com demanar una còpia dels capítols que li interessaven per poder-los estudiar tranquil·lament a la seua casa.

La transparència d’un consistori no hauria de ser notícia, però ho és. No hauria de ser digne d’editorial que faciliten i ajuden a un ciutadà a conèixer els comptes del municipi que paguem tots amb els nostres impostos, però ho és.

Les coses han canviat i molt per l’Ajuntament de Bétera. L’actual govern local s’esforça per aconseguir que l’administració siga transparent i accessible als veïns i veïnes, cosa que no passava en els anys anteriors quan tot era més hermètic i complicat i al final, després de molt reclamar, el veí interessat es rendia sense haver aconseguit accedir a la informació.

Compromís, PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana s’han proposat fer una administració accessible però per això cal que es pose en marxa l’ordenança de Participació Ciutadana que sembla encallada de moment.

Hi ha moltes esperances posades en aquest reglament que esperem que provoque un veritable canvi en la manera d’accedir a la informació del consistori a través de la pàgina web, molt limitada i opaca des de 2008.

Els veïns i veïnes implicats en la vida política de Bétera esperen que l’ordenança no només siga un text ple d’obvietats, esperen que siga un instrument efectiu i útil de la qual poder fer ús en el dia a dia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment