NotíciesOpinió

Vicent-Sorli11OPINIÓ

Vicent Sorlí, PSPV-PSOE de Bétera

I el confeti va ser blau, tota la Placeta del Sol de color blau,  un blau Puríssima, blau com el cel de Bétera, blau com la mar  que no ens queda tant lluny, blau com el ulls d’aquella xica  forastera que un dia d’agost coneguerem en la fira i  es varem enamorar d’ella i després quedà per sempre en els nostres records d’estiu, i blau com el color del trage que la meua mare va encomanar al sastre Roldan del carrer Colom, per fer la festa del Cristo.

No és que el color blau siga uns dels meus  colors preferits, pero si que es cert que tots els colors tenen la seua magia, i  hui he descobert en la placeta,  la magia del blau en totes les seues tonalitats.

confeti balu 2I he comprès perque els pirates  de la  Mediterrània, els mateixos que expulsaren als peixcadors dels espigons del port de València, per no se encara quina rao, els especuladors de l’horta i els bandolers del secà que arrancaren les garroferes, vinyes i oliveres, triaren este color.

Però s’equivocarem i el seu blau, en lloc de tindre eixa magia que jo he descubert hui, dia de la Mare de Déu, tenia el truco dels tintes blavosos que es ficaven en la calç blanca per emblanquinar les parets o per tintar la roba. Quants anys tintats de blau  hem hagut, quants anys, massa anys… esperem que no tornen mai més, perque la magia del color blau és de tots i de totes i no és propietat d’ells ni de ningú .

Hui a la Placeta del Sol, m’ha vingut al pensament aquell trage blau “azafata” que la meua mare va encomanar fer a medida, per fer la festa del Cristo de l’ any 1974.

Bones festes de tots els colors, per a tot el món!

Notícia patrocinada per:

Acbetera Festes

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment